Haberler

Saü Eğitim Fakültesi Yıldız Oldu

Üniversite adayları için üniversitelerin dünya sıralamalarında genel ve alan bazındaki durumuna ilişkin ODTÜ URAP Etkileşimli Raporu açıklandı.

Üniversite adayları için üniversitelerin dünya sıralamalarında genel ve alan bazındaki durumuna ilişkin ODTÜ URAP Etkileşimli Raporu açıklandı. 23 bilim alanı sıralamasında ilk 3'te yer alma sayısına göre Sakarya Üniversitesi bir alanda bu başarıyı gösterdi. O fakülte ise SAÜ Eğitim oldu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuarı, tercih aşamasındaki üniversite adaylarına ve velilere yardımcı olmak amacıyla 179 üniversiteyi kapsayan etkileşimli bir rapor hazırladı. İki bölümden oluşan etkileşimli raporda, üniversitelerin 23 bilim alanına göre ülkemiz ve dünyadaki durumuna yer verildi. URAP'ın 2015 yılı Etkileşimli Raporu'na göre Sakarya Üniversitesi (SAÜ) dünya sıralamasında bin 364'üncü, Türkiye'de ise 44'üncü sırada yer aldı. Üniversitelerin 23 bilim alanı sıralamasında ilk 3'te yer alma sayısına göre SAÜ bir alanda bu başarıyı gösterdi. O başarı ise Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde bulunan 1997 yılında kurulan SAÜ Eğitim Fakültesi'nden geldi.

2014 yılında kendi alanında üçüncü olan SAÜ Eğitim bir basamak daha yükselerek zirveye yaklaştı. 2015'te açıklanan son rapora göre SAÜ Eğitim Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) ardından ikinci oldu. SAÜ'yü sırasıyla Karadeniz Teknik, Hacettepe, Anadolu Üniversiteleri izledi. SAÜ Eğitim dünya sıralamasında ise alanında 517'inci oldu. Türkiye sıralamasında Dil, İletişim ve Kültür alanında SAÜ birimi 9'uncu olurken, Güzel Sanatlar-Müzik-Basın-Yayın alanında da SAÜ 10'uncu, Kentsel Planlama ve Mimarlık alanında 17'inci, Mühendislik alanında ise 20'inci oldu. Bu arada Güzel Sanatlar-Müzik-Basın-Yayın alanında SAÜ dünya sıralamasında da 421'inci sırada yer aldı.

Başarısını 2015 yılında da sürdüren SAÜ Eğitim Fakültesi'nin başında bir kadın bulunuyor. Dekanlığını Prof. Dr. Firdevs Karahan'ın üstelendiği ve geçen günlerde 11 bilim dalında 1123 mezun veren fakülte ana yerleşkeden uzak bir ilçede bulunmasına ve sosyal olanak kısıtlılıklarına sahip olmasına rağmen eğitimdeki artan başarısı büyük takdir topluyor. Bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanan bu başarıların önemine değinen SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan yaptığı açıklamada, "Bu başarılar, daha iyiye, daha ileriye yürümek için motivasyonumuzu güçlendirmektedir" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sakarya Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title