Haberler

Saü'den Yüksekokul Mezunlarına Uluslararası Lisans Diploması İmkanı

Güncelleme:

SAÜSEM, meslek yüksekokulu mezunlarına DGS ve dil önceliği aramadan İngiltere'deki Leeds Beckett Üniveristesinden lisans diploması alma imkanı tanıyor.

Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM), meslek yüksekokulu mezunlarına Dikey Geçiş Sınavı'na girmeden İngiltere'nin Leeds Beckett Üniversitesinden lisans diploması alma imkanı sunuyor.

SAÜSEM Müdürü Doç. Dr. Hayrettin Zengin, bu yıl geliştirdikleri Sınavsız Dikey Geçiş Projesi'yle meslek yüksekokulundan mezun öğrencilerin, bir yılını Türkiye'de, bir yılını da İngiltere'de okuyarak lisans diplomasına sahip olabileceklerini söyledi.

Projeye 6 programla başladıklarını ancak eylüle kadar diğer programları yetiştirmeye çalıştıklarını dile getiren Zengin, başvuruda bulunan öğrencilere seçtikleri bölüme göre almaları gereken dersler konusunda her türlü yardımı yaptıklarını kaydetti.

Zengin, öğrencilerin Leeds Beckett Üniversitesine devam edecek dil yeterliliğine sahip olmamaları durumunda kursla dil takviyesi yapacağına dikkati çekerek, bir senelerini İngilizce eğitimini tamamlayanların ister Türkiye'de isterse İngiltere'de okuyabileceklerini ifade etti.

Öğrencilerin son yıllarını İngiltere'deki kampüste okuduklarında denklik problemi kalmayacağına değinen Zengin, bu şekilde hem Tükiye'de hem de uluslararası alanda geçerliliği bulunan üniversitenin diplomasına sahip olunabileceğini anlattı.

Programların İngilizce olduğunu ancak öğrencilerin ilk başta zorlanmamaları için bir yılını Türkçe okuyabileceklerini, son yılda ise derslerin tamamen İngilizce verileceğine işaret eden Zengin, dil yeterliliğine sahip olmayan öğrencilere ilk yıllarında İngilizce eğitim desteği vereceklerini anlattı.

"Tüm yüksekokul mezunları başvurabilir"

Zengin, projenin ilk olarak lisans ve yüksek lisansa yönelik planlandığını ancak yüksekokul öğrencilerinden gelen talepler doğrultusunda değişiklik yaptıklarına dikkati çekerek, yüksekokulların taleplerine karşılık verebilmek için başvuruları ağustosun sonuna kadar uzattıklarını açıkladı.

Projeye başvuran öğrencilerin mutlaka meslek yüksekokulundan mezun olması gerektiğini aktaran Zengin, başvuruların not dökümüyle yapılması gerektiğini, öğrencilerin istediği bölümü seçebileceğini söyledi.

Zengin, öğrencilerin sosyal nitelikli 6 bölümden istediklerini seçebileceğini vurgulayarak, "Şu an başvuran öğrencilerimiz işletme ve insan kaynakları, işletme yönetimi, bilgi teknolojileri, pazarlama, otelcilik yönetimi ve liderlik alanlarını seçebilir. Bu bölümlere teknik programları da eklemeyi düşünüyoruz. Bu programa meslek yüksekokulu mezunu öğrencilerimiz başvurabilirler. Herhangi nedenle 4 yıllık üniversite okuyamayan yüksekokulu mezunu öğrencilerimiz DGS'ye girmeden, projemizden faydalanarak hem İngilizce'yi öğrenecek hem de dünyanın en iyi üniversitesinin diplomasını alacak" şeklinde konuştu.

Leeds Beckett Üniversitesi Uluslararası Koondinatörü Mustafa Aslan da meslek yüksekokulu öğrencilerine kapsamlı lisans tamamlama olanağı sunduklarını ifade etti.

Leeds Beckett Üniversitesinin 100 ülkeden 40 bin öğrencisiyle, bir asırlık tarihi geçmişe sahip olduğunu kaydeden Aslan, 'Neden Türk öğrencilerimiz buraya gitmesin?' diye düşünerek Sakarya Üniversitesiyle anlaşma yoluna gittiklerini anlattı.

Aslan, Leeds Beckett'ın tipik İngiliz üniversitesi olduğuna işaret ederek, başvuran öğrencilerin yurt dışına çıkmadan İngiliz sisteminde eğitileceğini ve İngilizce dil seviyelerini yükseltip öyle İngiltere'ye gönderileceğini dile getirdi.

Öğrenciler İngiltere'ye gittiklerinde sıkıntı yaşamayacaklarını vurgulayan Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Öğrencilerimizin kalacak yerleri daha önceden görüşüp o şekilde yollayacağız. Biz buradan müracaatlarını tamamlayacağız, sadece valizlerini toplayıp gitmeleri kalacak. Öğrencilere tavsiyem, SAÜ'nün açmış olduğu fırsatı değerlendirmeleri, en azından 1 yılı burada okuyarak, son sene gelsinler, Leeds şehrimizi görsünler. Dışarıda kendilerine özgüvenleri daha da artacaktır. Ayrıca, yabancı dil konusunda pratiklik açısından çok iyi olacak ve dünyada uluslararası tanınan diplomaya sahip olacaklardır. Öğrencilerimiz, SAÜ'nün açmış olduğu fırsatla uluslararası alanda tanınırlılıktaki lisans diplomasına sahip olabilirsiniz."

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Mustafa Aslan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title