Haberler

Saü'den "Suriye'de "Acil Una İhtiyaç Var" Kampanyasına Destek

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ı ziyaret etti.

Aydın, " Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette, Suriye'de bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, bölge halkının ekmeğe ulaşmakta ciddi zorluklar yaşadığını söyledi.

Suriye içerisinde ekmek fiyatlarının 17 liraya kadar ulaştığını vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Fakat çoğu zaman ekmek yetersizliğinden parayla alınacak ekmek dahi bulunamamaktadır. İHH'nın Reyhanlı ve Kilis'de hem Suriye'nin iç bölgelerine hem de bölge içerisinde bulunan kamplara yönelik günlük 170 bin ekmek üretiliyordu. Şu an ihtiyaç günlük 200 bin ekmeğe çıkmış durumda ancak un yetersizliğinden dolayı günde 100 bin ekmek üretilebiliyor ve bu sayı gün geçtikçe azalıyor ihtiyaçlar ise gün be gün artıyor. Kampanyaya katkı sağlamanın bir insanlık görevi. Herkesi desteğe çağırıyoruz, Vatandaşlarımız, Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği Türkiye Finans Adapazarı Şubesi TR16 0020 6001 0901 7300 5800 02 İBAN numarasına destek verebilirler."

Prof. Dr. Elmas da 4 yıldır devam eden bu dramın insanlık için bir utanç vesilesi olduğunu dile getirerek, kampanyaya destek vereceklerini kaydetti.

Rektörlük olarak bu duruma kayıtsız kalamayacaklarını belirten Elmas, "Daha önce de yapmış olduğumuz gibi yine kampanyaya destek olacağız. 20 Kasım Cuma günü Cuma namazı sonrası üniversitemizin katkıları ile 1 tır yani 25 ton unu Suriye için gönderiyoruz. Tüm üniversitelerimiz bu duruma kayıtsız kalmamalı ve bu kampanya destek olmalılar" dedi.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yaşar Kahraman da acılar ve ölümlerle geçen 4 yılın ardından, yaşanan bu dramın ümitleri kırmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin mazlum coğrafyaların her daim ümidi olduğunu vurgulayan Kahraman, "Burada da kayıtsız kalmadık bundan sonrada kalmayacağız tüm STK ve halkımızı yardım çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz. Tüm halkımızı 20 Kasım Cuma Günü Cuma Namazı çıkışında kampanya kapsamında göndereceğimiz Tır için Sakarya Üniversitesi Kampüs Cami'ne ve kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Muzaffer Elmas Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title