Haberler

Saü'de Knx Sertifika Programı

VİKO Elektrik ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerine yönelik 'KNX Sertifika Programı'nı gerçekleştirdi.

Katılımcı öğrencilere sertifikalarının verildiği törende, VİKO tarafından, KNX eğitiminin Sakarya Üniversitesi bünyesinde verilmesi için önemli çalışmalar yapan Prof. Dr. Uğur Arifoğlu'na da,

üniversite-sanayi işbirliğine katkılarından dolayı bir plaket takdim edildi.

Arifoğlu, törende yaptığı konuşmada ülkemizde KNX eğitiminin verildiği ilk üniversite olmanın gururunu yaşadıklarını, ülkemizde bu sertifikaya sahip olanların sayısının bu eğitimden sonra 120'ye ulaştığını ve akıllı bina otomasyonu konusunda eğitim alan Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin ciddi bir birikime ulaştığını söyledi.

Bu alanda önemli bir uzman boşluğu olduğunu belirten Arifoğlu, bu boşluğun bölüm öğrencilerince bir nebze olsun doldurulacak olmasının, kendileri için sevinç verici bir gelişme olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Törende daha sonra VİKO teknik direktörü Orhan Ünal, VİKO Ar-Ge müdürü Oktay Nak, VİKO insan kaynakları müdürü Gülay Selki birer konuşma yaparak, KNX eğitiminin yaygınlaştırılması ile sürdürülebilir kalkınma ve enerji verimliliği bilincinin arttırılması amacı ile böylesi bir organizasyonu gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirttiler.

Sertifika alan tüm öğrenciler adına birer konuşma yapan bölüm 4. sınıf öğrencileri Nurullah Sağlam ve Mehmet Durmaz, mesleki eğitimlerine ve kariyerlerine önemli bir katkı sağlayacağını umdukları bu eğitimi almaktan büyük bir sevinç duyduklarını, bu eğitime vesile olan ve katkı sağlayan tüm yetkililere teşekkür ettiklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Son olarak Sakarya Üniversitesi adına Prof. Dr. Uğur Arifoğlu tarafından, verdikleri güçlü destek nedeni ile VİKO ailesi adına VİKO teknik direktörü Orhan Ünal'a bir teşekkür plaketi verildi.

Program sonunda KNX ile ilgili yapılan açıklama şu teknik bilgilere yer verildi. "KNX; uluslar arası standartlara sahip, akıllı binaları hedefleyen bir otomasyon yazılım protokolüdür. KNX protokolleri ile çalışan anahtar, priz, termostat, kamera, hareket algılayıcıları vb. cihazlar yardımı ile kapalı alanlarda ciddi enerji tasarrufu sağlanmaktadır. KNX yazılımı ile cihazlar, bilgisayar veya Iphone

yardımı ile, internet ortamında

kullanıcı ile haberleşerek uzaktan kontrol edilebilmekte, gereksiz ısı ve ışık kaynakları kapatılmakta, güvenlik takibi yapılabilmekte, evde kimse yokken (dünyanın bir başka yerinden olsa bile) panjurlar açılıp kapatılarak veya ışıklar belirli saatlerden sonra yakılarak veya söndürülüp, evde kimse var imajı verilerek, hırsızlığa karşı tedbir de alınabilmektedir. Evin enerji tüketimi günlük veya belirlenecek zaman aralıklarında kaydedilmekte, bu bilgiler tasarruf amaçlı olarak tekrar kullanılabilmektedir. KNX yazılımını oluşturan derneğe dünya çapında bugün itibarı ile 260 otomasyon cihaz üreticisi üye bulunmaktadır. Tüm üyeler cihazlarını, KNX protokolleri yardımı ile kontrol edilebilecek alt yapıda üretmektedirler. Anahtar ve priz sektörünün önemli yerel kuruluşlarından VİKO, KNX'e üye olan ilk ulusal kuruluş olma ünvanına sahip ve yaptığı çalışmalarla KNX'in Uygulayıcı Sertifikası'nı verme hakkını da elde etmiştir." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Orhan Ünal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title