Haberler

Saü'de İnsan Hakları Konferansı Gerçekleşti

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) "Dünya İnsan Hakları Günü" Konferansı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) "Dünya İnsan Hakları Günü" Konferansı düzenlendi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi ve İl İnsan Hakları Kurulu'nun ortak düzenlediği etkinlik Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda bir program gerçekleşti. Programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Haydar Memiş, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çilekli, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, STK temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program da bir konuşma yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Çok sayıda devlet kurmuş bir millet olmamıza rağmen geçmişimizde insan hakları adına kirli sahneler bulunmuyor. Bugün İnsan haklarının bayraktarlığı yaparak günah çıkarmak isteyen birçok batı ülkesinin 18. Yüzyıldan itibaren mazlum milletleri iliklerine kadar sömürdüklerini hepimiz biliyoruz. Özellikle insan hakları konusunda oluşturulan batılı kurumların ve bunları yönetenlerin en önemli eksiklikleri çifte standarda sahip olmaları. Türkiye'de meydana gelen bazı olayları büyüterek uluslararası gündeme taşımak isteyen bazı kuruluşların çok daha büyük olayları görmezden geldiklerine de şahit oluyoruz. Filistin'deki yargısız infazlar karşısında susan çevrelerin çok daha önemsiz konularda fırtına kopararak çifte standart uyguladıklarını da görüyoruz. Bütün insanların yaratılıştan sahip oldukları haklarını son nefeslerine kadar kullanmalarını diliyorum. İnşallah Türkiye insan hakları konusunda da örnek ülkelerden biri haline gelecektir. Bundan 20 yıl önce yaygın şekilde işkence iddiaları mevcuttu. Bugün hamdolsun kolluk kuvvetlerine ait işkence iddiaları ortadan kalktı. Bu büyük bir başarıdır. Türk Milleti Bizim insan haklarına ne kadar önem verdiğimizin bir diğer nişanesi de Suriye'den göç eden 3 milyona yakın yaşam hakkı ihlaline maruz kalan insanları elimizden gelen en iyi şartlarda misafir etmemiz insan haklarına verdiğimiz değeri gösterir" şeklinde konuştu.

Programın devamında Konferansta, SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, SAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Deniz Defne Kırlı Aydemir ve SAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Murat Erdem birer sunum yaptı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Hüseyin Avni Coş Mustafa Ercan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title