Haberler

Saü'de "Hukuki Perspektiften Güncel Olaylar" Konferansı Gerçekleşti

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi’nin (SASGEM) düzenlediği Çarşamba konferanslarına bu hafta Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen konuk oldu.

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi'nin (SASGEM) düzenlediği Çarşamba konferanslarına bu hafta Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen konuk oldu.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "Hukuki Perspektiften Güncel Olaylar" başlıklı konferansta konuşan Prof. Dr. Ersan Şen, üniversitelerin bir eğitim yeri olmadığını, öğretilen, öğrenilen ve tartışılan yerler olduğunu söyledi. Sloganik sözlere ve dogmalara bağlı kalmadan, okumak, yazmak, tartışmak ve fikir üretmek gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şen, "Kim hangi güzel önerileri, hususları anlatırsa anlatsın, inancınız ne olursa olsun, aklınızı kiraya vermeyin. Önemli olan mesele budur. Asker ocağında eğitilirsin, ilkokulda eğitilirsin ama üniversite topraklarında kimse kimseyi eğitemez. Öğretim üyesinin söyledikleri de mutlak doğru değildir, kitaplarda yazılanlar da. Sizler onları alacaksınız, farklı fikirleri süzgecinizden geçireceksiniz ve siz üreteceksiniz" dedi.

"Hesap kapanmalı"

Anayasa Mahkemesi'nin OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lar konusunda verdiği karara da değinen Prof. Dr. Ersan Şen, "Anayasa Mahkemesi (AYM), kararında olağanüstü hal döneminde bakacağı noktaları söyledi. AYM'nin verdiği kararla ümit ediyorum bu olağanüstü hal döneminden çıkacağız. Çünkü 1963-1966 yılından bu tarafa gelen bir yapının, cemaatin bir hesabı var. Bu hesap ne zaman kapanır, söyleyeyim. 2002 yılında katledilen Necip Hablemitoğlu'nun hesabını sorarsan bu hesabı kapatırsın. Gelin, şimdi kahramanlık yapanların o zaman ne yapabildiğine bakın. Şimdi konuşmak kolay. İnsanları din, mezhep, etnik kimlik üzerinden ayrıştırmak suretiyle etiketlemek en büyük yanlıştır. Bu konuda Batıyla da asla müttefik olamayız. Gitsinler onlar o söylediklerini kendi memleketlerindeki kendi insanlarına anlatsınlar. Bize değil. Bize akıl öğretmeyin, ırkçılığın, din ayrımının daniskasını yapıyorsunuz" diye konuştu.

"Uzmanlığa saygı gösterilmeli"

Hukuk kurallarının insanları cezalandırmak için değil, başkalarının hak ve hürriyetini korumak için konduğunu belirten Prof. Dr. Şen, "Tarih tarihçilere, hukuk hukukçulara bırakılmayacak kadar mühimdir' anlayışı palavradır. Buna inanmayın. Uzmanlığa saygı göstermek gerekir. Uzmanlık bakkaldan diploma dağıtılır gibi, gidip alma yöntemi değildir. Onu hazmetmektir, hak etmektir. Onun için zaten kural olmalı, hukuk düzeni olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nde de hukuk devleti ilkesi askıda değildir" dedi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans, soru-cevap bölümünün ardından Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan'ın Prof. Dr. Ersan Şen'e hediye takdimiyle sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Anayasa Mahkemesi Ersan Şen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title