Haberler

Saü 2015-2016 Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ekip ve dayanışma ruhuyla hareket edip hedeflerine odaklanan bir üniversite olduklarını belirterek, "Bu yüksek motivasyon devam ettiği sürece başaramayacağımız, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yok" dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ekip ve dayanışma ruhuyla hareket edip hedeflerine odaklanan bir üniversite olduklarını belirterek, "Bu yüksek motivasyon devam ettiği sürece başaramayacağımız, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yok" dedi.

Elmas, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2015-2016 Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, SAÜ'nün eğitim, öğretim, araştırma, kalite ve akreditasyon alanlarında yürüttüğü çalışmalarla büyük başarı elde ettiğini söyledi.

Ekip ve dayanışma ruhuyla hareket edip hedeflerine odaklanan bir üniversite olduklarını vurgulayan Elmas, "Bu yüksek motivasyon devam ettiği sürece başaramayacağımız, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yok" dedi.

Prof. Dr. Elmas, eğitim ve öğretimde akreditasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Kurumsal değerlendirmeyle ilgili çalışmalar yaptık. Bir sistem oluşturduk ve uzaktan eğitimle bu sistemi destekledik. Eğitimde en kritik nokta olan hocayla öğrenci arasındaki etkileşimden doğacak sonuca odaklanıyoruz. Sınıf içerisinde derslerimizi öyle bir planlamalıyız ki sonunda öğrenci, dersler dışında farklı yetkinlikler de kazanabilsin. Konuyla ilgili Eğitim Fakültesi çalışma yürütüyor. Aktif öğrenmeyi desteklemek amacıyla çeşitli parametrelerle 'En İyi Öğretim Üyesi' belirlenecek ve ödüllendirilecek. Bu çalışmamız da bugün itibariyle yürürlüğe girmiş durumda" diye konuştu.

SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neşe Güler de aktif öğrenmenin sağladığı en büyük avantajın, kalıcı hatırlamalar sağlaması olduğunu vurguladı.

Sadece okuyarak, görerek ya da dinleyerek öğrenilenlerin kalıcı olma olasılığının oldukça düşük olduğunu aktaran Güler, şunları kaydetti:

"Ancak öğrenciyi dahil ettiğimizde yazarak, konuşarak, tartışarak ve zaman zaman uygulamanın içinde yer almasını sağlayarak öğretmek daha doğrudur. Bu, hatırlama oranlarını da yüzde 95'lere ulaştırıyor. Bizim amacımız da aktif öğrenmede bunu sağlamak. Aktif öğrenme konusu, öğrencilerin sorumluluğunu ve kendine olan özgüveninin artmasına yardımcı oluyor. Öğretim üyesi ile öğrenci arasındaki saygı ve dayanışmayı artırır. Hem öğrenci hem de öğretim üyesi açısından, öğrenmeyi ve öğretim sürecini yansıtıcı bir sürece aktarmasını sağlar."

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Üniversitesi Muzaffer Elmas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title