Haberler

Satso Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul'a Ziyaret

Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Jerry Naumoff ve Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskosvki Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Jerry Naumoff ve Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskosvki Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kösemusul, Sakarya'nın sosyal ve ekonomik durumu ile SATSO'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sakarya iş dünyasının çalışmayı çok sevdiğini belirten Kösemusul, "İlimiz ve ülkemizin uluslararası ticarette ön sıralarda yer alması adına gayretlerimiz devam ediyor. Kurulan organize sanayi bölgeleri ile yerli ve yabancı yatırımcıların tercih edebileceği özel bir bölge olma yolundayız. Makedonya ve Sakarya ile işbirliği yapmaktan, ortak kültüre sahip bu iki ülke arasında ortaklık kültürünün de yaygınlaşmasından memnuniyet duyarız" diye konuştu.

Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlar Bakanı Jerry Naumoff da her iki ülke arasında daha fazla işbirliği yapılabileceğini vurgulayarak, Sakaryalı yatırımcılara Makedonya'da avantajlı yatırım imkanları sunabileceklerini kaydetti.

"Sanayinin kaptanları ile bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum" diyen Naumoff, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sakarya iş dünyası oldukça başarılı ve girişimci bir ruha da sahip. Burada iş ve çalışma enerjisi hissettik. Sakaryalı yatırımcıların büyüklüğü ve ciddiyeti çok ilgimizi çekti. Makedonya, yatırımcılara önemli devlet destekleri ve avantajlar sunmaktadır. Bunu sadece ülkeye yatırım olarak görmemek gerek, firmalarınızın büyümesine de katkı olarak değerlendirmelisiniz. Avrupa'daki en rekabetli bölge olarak dikkat çeken Makedonya Avrupa'ya açılma yolunda düşük maliyetli uygun bir bölgedir." - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Kösemusul Makedonya Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title