Haberler

Satso Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO Mayıs ayı meclisi Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla toplandı. Eski dönem Meclis Başkanlarından Disiplin Kurulu Üyesi Fethi Sarıoğlu'nun da iştirak ettiği toplantıda yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1124 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Nisan ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.

SATSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Van'da gerçekleşen hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında "Milletimizin başı sağ olsun. 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım ve Bakanlarımızın, İlimiz Milletvekillerinden Disiplin Kurulu Üyesi olan Sn. Ayhan Sefer Üstün ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Sn. Şaban Dişli'nin görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ekonomide bir durağanlık yaşandığını dile getiren Kösemusul, "Yeni hükümet döneminde Sn. Başbakanımızın açıklaması ile ekonominin odağı üretime kayacak ve mali disiplinden taviz verilmeden yatırımlar artırılacak. Reformların devam edeceğine inanıyor ve iş dünyası olarak üzerimize düşen sorumluluk doğrultusunda çalışmalarımızı yükselteceğimizi ifade ediyoruz. Sakaryaspor Genel Kurulu'nda başkan seçilen İsmail Gürses ve yönetimini, aralarında meclis üyelerimiz de var, tebrik ediyorum. İnşallah onların döneminde başarı gelecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin Lokomotif Şehri Sakarya olduğunu söyleyen Kösemusul, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Odamızın da desteklediği Arge Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı'na katılmak için geldiği Sakarya programı kapsamında Odamızda Çalışma Hayatı konferansı verdi. Gösterdikleri yakın ilgi için Bakanımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Çalışma Hayatı konferansında da ifade ettim; Biz insana değer veren, eşrefi mahlükat olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın da ifade ettikleri gibi insanı makine ile eş değer gören, ekonomik insan gibi tanımlamayla çalışma hayatını yönlendiren bir anlayışa asla katılmıyoruz" şeklinde konuştu.

Sakarya olarak Türkiye'nin 80 ilinden göç aldıklarını da ifade eden Kösemusul konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "İnsana değer vermek, Ensar olmak, yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmek Sakaryalı hemşehrilerimizin karakterinde saklıdır. ve inanıyorum ki insana verilen bu değer, çalışma hayatında da kendini daha fazla gösterecektir. Bu vesileyle içinde bulunduğumuz Ahilik Haftası'nı da kutluyor; Sakarya'mız ekonomisine değer katan ticaret erbablarımıza da kazançlarında bereket diliyorum. Bakanımız ziyaretlerinde de dile getirdi; Sakarya Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerindendir. Teşekkür ediyoruz. SATSO olarak milli üretim ve otomotiv şehri olan, ihracat sıralamasında ilk 5 il arasına yükselecek Sakarya için çalışmaya devam edeceğiz."

"Sanayi çalışmalarımız hepimizin malumu. Sürekli gündemimizde yer aldı. Ticarette de önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz ay meclis toplantısında da bu konunun konuşulduğunu öğrendim ve katkı sağlamak isterim. SATSO olarak Büyükşehir Belediyemizle başarılı, tertipli düzenli kümelenme çalışmalarını ticaret hayatında da gerçekleştirmek için gayret sarf ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizle örnek bir çalışma yaparak Nakliyecilerimiz için Kamyoncular Garajı'nı şehrimize kazandırdık. Galericiler Sitesi'nde çalışmalarımız sürüyor. Odamızda şehrimizde otomobil ticareti yapan hemşehrilerimizle bir araya geldim. Kooperatif kuruldu. Proje hazır. İnşallah Türkiye'de işaret edilecek, örnek gösterilecek modern bir Galericiler Sitesi'ni Sakarya'mıza kazandıracağız. İnşaat Malzemecileri Sitesi'nde 13. Meslek Komitemiz üstün gayret gösteriyorlar, teşekkür ediyorum. Dün Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikteydik; istişarelerimizi yaptık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor."

"Şehrimizde bulunan Geri Dönüşümcülerle ilgili de bir çalışma yapıyoruz. İnşallah o konuda da mesafe kaydedeceğiz. Sakarya'mızın sadece sanayide değil, diğer sektör ve alanlarda da hep birlikte gerçekleştireceğimiz başarılı çalışmalarla hedeflerine ulaşacağı bir gerçektir. Sanayide ve ticarette en doğru yöntem olarak gördüğümüz kümelenme çalışmalarında başarılı olacağımıza ve şehrimiz ekonomisine yüksek katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle konuşmama son verirken yaklaşan Ramazan-ı Şerif'in şimdiden SATSO üyelerimize, Sakarya'mıza ve tüm İslam Alemine hayır ve bereket getirmesini Yüce Allah'tan temenni ediyorum. İnşallah 10 Haziran Cuma günü yani Ramazan Ayı'nın ilk Cuma'sı SATSO Geleneksel İftarımızı gerçekleştireceğiz diyor ve çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum."

"365 oda ve borsanın farklı logosu var TOBB logosu var bir de. Birliğimizin logosu ile birlikte odamızın isminin kullanıldığı yeni logomuzla tek tip logo çalışması başlatıldı. Bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek için başlatıldı. İlk başlatan biz olduk. Bir yıl için de yavaş yavaş tamamen değiştireceğiz."

Konuşmaların ardından meclis gündem maddeleri değerlendirildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayhan Sefer Üstün Mahmut Kösemusul Binali Yıldırım Yerel Haberler

title