Haberler

Satrancın Şampiyonları Belli Oldu

Edirne Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Edirne Selimiye Camii Külliyesi IV. Geleneksel Ödüllü Satranç Turnuvası'nda satrancın şampiyonları belli oldu. 3 kategoride düzenlenen turnuvada dereceye girenler altın, kupa, madalya ve katılım belgesi ile ödüllendirildi.

Edirne Selimiye Camii Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilişinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenmekte olan satranç turnuvasının dördüncüsü bu yıl, 'Edirne Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Edirne Selimiye Camii Külliyesi IV. Geleneksel Ödüllü Satranç Turnuvası' ismiyle 24-25 Ekim 2015 tarihlerinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meriç Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın ilk hamlesiyle başlayan ve 2 gün süren satranç turnuvası renkli görüntülere sahne oldu. Küçükler, yıldızlar ve genel kategoride düzenlenen satranç turnuvasında sporcular en iyi hamlelerini yapabilmek için mücadele etti. Turnuvaya Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, İzmir, Karaman, Kocaeli, Kahramanmaraş, İstanbul, Ordu, Kütahya ve Ankara illerinden 195 sporcu katıldı.

Turnuvada Küçükler Kategorisi'nde birinci Seha Çalışkan, ikinci Uğur Cirit, üçüncü Can Çabuk, dördüncü Zeynep Gül, beşinci ise Dilek Türünz olurken; Küçükler kategorisinde En İyi Edirne Lisans İl Sporcusu Seha Çalışkan, En İyi Edirne Lisans İli Bayan Sporcusu Esmanur Ertek oldu.

Yıldızlar kategorisinde birinci Cihan Kulaoğlu, ikinci İlker Özcan, üçüncü Sümeyye Gülçeken, dördüncü Murat Bora Gökkaya, beşinci ise Mustafa Haluk Ütebay olurken; En İyi Edirne Lisans İli Sporcusu Numan Çevik, En İyi Edirne Lisans İli Bayan Sporcusu Azra Özdemir oldu.

Genel kategorisinde ise birinci Eyyüp Kazoğlu, ikinci Mehmet Metin, üçüncü Cem Önem, dördüncü Taha Mert Dönmez, beşinci Fahri Karakurt olurken; En İyi Lisans İli Sporcusu Cem Önem, En İyi Edirne Lisans İli Bayan Sporcusu Kadriye Yavuz oldu.

Turnuvanın en küçük sporcusu 26 Ağustos 2008 doğumlu Ahmet Eroğlu, en büyük sporcusu 01 Ocak 1963 doğumlu Ruhi Eray oldu. Eroğlu ve Eray altın madalya ile ödüllendirildi.

Küçükler, Yıldızlar ve Genel kategoride düzenlenen turnuvada, her kategorinin 1.'sine tam altın, 1.'lik kupası, altın madalya, katılım belgesi; 2.'sine yarım altın, 2.'lik kupası, gümüş madalya, katılım belgesi; 3.'süne Çeyrek altın, 3.'lük kupası, bronz madalya, katılım belgesi; 4.'süne 1 gram altın, madalya, katılım belgesi; 5'sine 1 gram altın, madalya, katılım belgesi hediye edildi.

Öte yandan, her üç kategoride En İyi Edirne Lisans İli Sporcusuna ve her üç kategoride En İyi Edirne Lisans İli Bayan Sporcusuna 1 gram altın ve katılım belgesi verildi.

Dereceye girenlere ödüllerini Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Dinçer Asar, UNESCO Alan Yönetimi Başkanı Yusuf Şamiloğlu, Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya, Baş Hakem İlker Sarıtekin, Gözlemci Hakem Rafet Gülmez ve Satranç alanında International Master ve Eski Milli Takım Antrenörü Ergin Mollov verdi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edirne Belediyesi Recep Gürkan Meriç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title