Haberler

Satranç Turnuvasının Açılışı Vali ve Şehit Çocuğunun Oyunu ile Başladı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle düzenlenen satranç turnuvasının açılışını Şehit Binbaşı Turgay Çelik'in oğlu Ömer Çelik ile satranç oynayarak yaptı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle düzenlenen satranç turnuvasının açılışını Şehit Binbaşı Turgay Çelik'in oğlu Ömer Çelik ile satranç oynayarak yaptı.

Talas Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya Vali Düzgün'ün yanı sıra, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Murat Eskici ile turnuvaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı. Turnuvanın açılışa konuşmasını yapan Vali Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bugün 750 çocuğumuzla birlikte satranç turnuvasını başlatacaklarını belirterek, bir hafta boyunca devam edecek turnuvanın sonunda Kayseri'nin şampiyonlarının belirleneceğini söyledi. Satranç sporunun çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimi adına son derece önemli olduğunu belirten Vali Düzgün, sözlerine şöyle devam etti:

"Çocuklarımızı mümkün olduğu kadar bu türlü kültür, spor ve sanatsal etkinliklere teşvik etmek, onların vakitlerini iyi değerlendirmeleri, kişisel gelişimlerini iyi bir şekilde sağlamaları bakımından son derece önemli. Sadece kişisel ve zihinsel gelişimi değil aynı zamanda bu turnuvalar vesilesi ile kendi aralarında bir kaynaşma ve tanışma, bir toplumsal etkileşim de söz konusu oluyor. Onun için bu tür organizasyonların çocukların gelişimi açısından çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Kayseri'de Satranç Federasyonu ve İş Bankasının desteği ile yaklaşık 230 satranç sınıfı oluşturduk. Bu turnuva sonunda dereceye giren, giremeyen bütün çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bazen ailelerde şöyle kaygılar oluyor. Çocuklarımızı kültür, spor gibi etkinliklerle uğraşmak yerine derslerine çalışsınlar diye yönlendiriyorlar. Halbuki spor ve sanatla uğraşan çocukların zamanlarını çok daha iyi değerlendirdiklerini, derslerinde ve sınavlarında başarıyı yakaladıklarını görüyoruz. Bu nedenle çocuklarımızı bu tür sporlara yönlendiren ailelerimizi de tebrik ediyorum."

Konuşmanın ardından Vali Düzgün ile 4 Nisan'da Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Binbaşı Turgay Çelik'in oğlu Ömer Çelik, turnuvanın açılış hamlesini yaparak bir süre satranç oynadı.

FOTOLU - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Düzgün Ömer Çelik 23 Nisan Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title