Haberler

Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Güncelleme:

Çocuk ve Yıldız Takımlar Satranç Şampiyonası, Kocaeli'de bin satranççının katılımıyla sona erdi.

Bin satranççının bir araya gelerek oynadığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Yıldız Takımlar Satranç Şampiyonası, Türkiye satranç tarihine 'Aynı anda oynanan en kalabalık şampiyona' olarak geçti.

YÜZLERCE MİNİK SATRANÇÇI BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Satranç Federasyonu'nun 2011-2012 faaliyet programında yer alan ve Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirilen Çocuk ve Yıldız Takımlar Satranç Şampiyonası, Kocaeli'de bin satranççının katılımıyla sona erdi. Çocukların sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini artırma, takım ruhu içerisinde birlikte hareket edebilme yeteneğini geliştirme ve Kocaeli genelinde satranç sporunu tabana yaymayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu proje ile ilköğretim düzeyindeki yüzlerce minik satranççıyı bir araya getirdi.

SATRANÇ FEDERASYONUNUN TARİHİNE GEÇTİ

Türkiye'de aynı anda oynanan en kalabalık şampiyona olma özelliğini taşıyan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Yıldız Takımlar Satranç Şampiyonası düzenlenen kupa ve madalya töreni ile sona erdi. Üç gün ve binin üzerinde öğrencinin katıldığı şampiyona ilklerin yaşanmasına neden oldu.Satranç Federasyonu yetkililerine göre Türkiye Satranç tarihinde ilk kez bu kadar kalabalık bir öğrenci grubunun aynı anda bir arada satranç oynamasının bir ilk olduğunu ve bu rekorun Satranç Federasyonu tarihine geçeceği belirtildi.

560 SPORCUYA MADALYA VERİLDİ

Hasan Gemici Spor Salonu'ndaki şampiyona Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları dâhilindeki 12 ilçede bulunan ilköğretim öğrencileri, spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri'ndeki 15 yaş altı çocuklar katıldı.12 ilçeden yaklaşık bin satranççının katıldığı şampiyonada ilçelerinde ilk üç dereceye giren 95 takım ve kulübü kupaları 560 sporcuya ise madalya ve satranç takımları turnuva sonunda düzenlenen törenle hediye edildi.

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Madalya törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen,Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İslam Yücel,Gençlik Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Satranç İl Temsilcisi İlhan Berik çok sayıda öğrenci,veliler,öğretmenler ve hakemler katıldı.

ANKARA'DA ŞAMPİYONAYA KATILACAKLAR

Şampiyonada Yıldızlarda Derince Belediyespor,Gebze İnönü Gençlik, Başiskele Yuvacık Aydınkent, Saraybahçe Yıldıları, Çayırova 24 Kasım Yıldızları, İzmit Fevzi Çakmak Büyük Ustalar takımları ile Çocuklar liginde dereceye giren 24 takım, 20-24 Nisan tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacaklar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi turnuvada dereceye giren ve başarılı sporcuları da Kocaeli'nin vizyon takımı olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü bünyesine dahil etmeyi hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title