Haberler

Satranç: Fıde Grand Prix Turnuvası

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden FIDE Grand Prix Turnuvası'nda altıncı gün karşılaşmaları sona erdi.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden FIDE Grand Prix Turnuvası'nda altıncı gün karşılaşmaları sona erdi.

Dünya Satranç Federasyonu (FIDE), Özbekistan Satranç Federasyonu ve Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın başkanı olduğu Özbekistan Kültür ve Sanat Vakfı Forumu (Fund Forum) tarafından organize edilen ve 12 ünlü satranç büyük ustasının katıldığı Grand Prix Satranç Turnuvası'nın altıncı gününün ardından, Rus satranççı Alexander Morozevich, yeniden tek başına liderliğe yükseldi.

Taşkent'teki Özbekistan Milli Bankası Sanat Galerisi'nde devam eden turnuvanın altıncı gününde, Rus satranç ustası Alexander Morozevich, Kübalı Peres Domingues karşısında galip ayrılırken, diğer karşılaşmalar ise beraberlikle sonuçlandı.

FIDE Grand Prix Taşkent Turnuvası'nın diğer karşılaşmalarında ise, ABD'li GATA Kamsky ile Özbekistanlı Rüstem Kasimcanov, Macar Peter Leko ile Çinli Wang Hao, Rus satranççılar Peter Svidler ve Sergey Karjakin, İtalyan Fabiano Luigi Caruana ile Ukraynalı Ruslan Ponomeriev, İsrailli Boris Gelfand ile Azeri Şehriyar Mamedyarov arasındaki karşılaşmalar beraberlikle sona erdi.

FIDE Grand Prix Taşkent Turnuvası'nın altıncı gününün ardından, yeniden tek başına liderliğe yükselen Rus satranççı Alexander Morozevich 4 puan toplarken, Sergey Karjakin, İtalyan Fabiano Luigi Caruana, Azeri Şehriyar Mamedyarov ile evsahibi Kasimcanov'da 3,5'er puan, Peter Leko, Peter Svidler, Çinli Wang Hao ve Ruslan Ponomariev'de 3'er, Domingues, Gelfand ve Kamsky'de ise 2'şer puan bulunuyor.

2 yıl devam eden ve 6 seriden oluşan Grand Prix turnuvalarının sadece dördüne katılma hakkı bulunan satranç büyük ustalarının, bu turnuvalarda elde ettikleri en iyi 3 turnuva performansının hesaplanması sonucunda, en fazla puan toplayan 2 satranç ustası, daha sonra dünya satranç şampiyonu ile karşılaşmak için yapılacak turnuvaya katılacak. 2014 yılında da FIDE dünya şampiyonluğu için maç düzenlenecek.

İlk ayağı Eylül-Ekim 2012'de Londra'da başlayan Grand Prix Turnuvası'nın ikinci ayağı olan Grand Prix Taşkent Turnuvası'nın ardından, Grand Prix'sin sonraki serileri, gelecek sene Lizbon, Madrid, Berlin ve Paris'te gerçekleştirilecek.

Muhabir: Bahtiyar Abdukerimov

Yayıncı: Hüseyin Doğru - TAŞKENT

Kaynak: AA / Spor

Amerika Birleşik Devletleri İslam Kerimov Özbekistan Taşkent Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title