Haberler

Satef Fuarı Açıldı

Seyahat Acentaları ve Tedarikçileri(SATEF) Fuarı 92 firmanın katılımıyla Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Fuarda 'Antalyalı Gazeteciler Kültürel ve Doğal Mirası ile Buluşuyor' adlı projenin tanıtımı da yapıldı.

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu, Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD), Alternatif Turizm İşletmeleri ve Etkinlikleri Birliği (ATİB), Spor Turizmi Birliği (STB) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile hayata geçirilecek projenin tanıtım toplantısı Cam Piramit'te yapıldı. Basın İlan Kurumu (BİK) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin oluşturduğu tanıtım standında, proje tanıtımı ve işbirliği protokolü imzalandı.

"SEKTÖRE DESTEK VERECEK"

Açılışta konuşan Agoras Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Dükkancı, " Turizm sektörünün sıkıntılı döneminde gerçekleştirilen fuar sektöre ciddi anlamda destek verecek. Turizm sektörü o kadar hassas bir alan ki bir uçak düştü arkasından Sultan Ahmet'te bir patlamada gerçekleşince olumsuzluklar devam ediyor. Bu kadar sıkıntılı bir dönemde 92 firmanın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz fuar daha da iyi olacak" dedi.

"BEKLİYORUZ KRİZ GEÇMİYOR"

Spor Turizm Birliği Başkanı Ferit Turgut, sektörün bu yıl yaşadığı krizin en önemli niteliğinin 'salgın' halinde olması olduğunu belirterek, "Bu salgın sıçramamalıdır. Daha önceki krizlerde her bir krizi bekliyor ve geçiştiriyorduk. Bu sefer bekliyoruz, geçmiyor. Ankara, Suruç, uçak. Bu kötü sezonu yeni ürünler, yeni çözümler arayarak geçirmeliyiz" ifadelerine yer verdi.

BEKLENTİLER

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD)Yönetim Kurulu Başkanı, Sefa Altınay ise, "Burada turizm ile ilgili 2016 beklentilerimizi dile getireceğiz. Türkiye ve başta Antalya turizmi ihracat eder hale geldi. Bugün Fas, İtalya ve Mısırda Türk rehberler çalışıyorsa, bunlar Türk turizmin başarısıdır. Bu platformu hep birlikte destekleyelim. Böylelikle turizm hizmet sektörünü fuarlarla

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Tayfun Kavukçu, Türkiye'nin dünya ekonomisiyle bütünleşmesinde en başarılı olduğu sektörün turizm olduğuna dikkat çekti. Kavukçu, ancak özellikle Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 50'sinin Rusya ve Almanya merkezli olmasının olumsuz etkilerinin son dönemde yaşandığını belirtti.

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, sektörün ciddi kriz döneminden geçtiğini, TÜRSAB olarak krizleri fırsata çevirmek için yoğun bir çaba izinde olduklarını söyledi. Günaydın, bu çerçevede vergi ve sigorta borçlarının ertelenmesi, seyahat acentalarına KOBİ desteği sağlanması, turizm gelirlerinin ihracattan sayılması ve KDV'nin yüzde 8 indirilmesi konularında ilerleme sağladıklarını aktardı.

" BU YIL ZORLU GEÇECEK"

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, hem turizm hem de medya sektörü açısından zorlu bir sezon yaşanacağını ifade ederek, "Turizm sektörünü daha çok ilgilendiren bilgileri medya istediği gibi yönlendirebiliyor. Bu yönlendirme pozitif ya da negatif olarak karşımıza çıkıyor. Yakın zaman içerisine şehrimizde iki tane talihsiz olay yaşandı. Ufak çaplı yaşadığımız olaylarda turizm hedef alınmıştı. Medya organlarımız bu olayları farklı başlıklarla kamuoyuna duyurdu. Cemiyet olarak basında yer alan başlıklardan hem olumlu hem de olumsuz tepkiler aldık. 2016 sezonu hem Antalya medyası için hem de turizm açısından zorlu geçecek. Tepkilerden yola çıkarak Antalya medyası ülkenin menfaatleri doğrultusunda titiz olarak çalışıyor. Şehir merkezinde çöp kutusunda deodorantı, Kemerde bira fıçısını Manavgat'ta ise klimayı patlattık. Bütün bunlara rağmen turizmi sıkıntıya sokacak haber ve başlıklardan uzak durduk. Dünya üç beş yıl önce durumda değil, bir sosyal medya canavarı ile karşı karşıyayız. Bizler ne kadar saklarsak saklayalım başlıkları değiştirsek de farklı yayın yöntemleri ile diğer ülkelerde yayınlanabiliyor. Amerika, 11 Eylül olayını İngiltere'de patlamalarda Londra basını nasıl titizce haber yapıyorsa bizim medya da bu şekilde davranmalıdır. Antalya medyası bu konularda çok hassas ve titizdir" diye konuştu.

PROJE İÇERİĞİ

Basın İlan Kurumu (BİK) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin oluşturduğu tanıtım standında toplantı yapılarak, proje tanıtımı ve işbirliği protokolü imzalandı.

Projeyle ilgili bilgi veren AGC Başkanı Mevlüt Yeni, "Bizim sadece meslek sorunları ile ilgilenen bir kurum olmadığımızı Antalya kamuoyu yakından bilir. AGC özellikle son yıllarda artan bir şekilde Antalya ve çevresine değer katacak her türlü projenin paydaşı ya da önderi olmuştur. Bu proje de onlardan biri. İşbirliği yaptığımız kuruluşlarla birlikte organize edeceğimiz gezilerin kültürel ve doğal mirasımızı katkı yapmasını amaçladık. Bu kapsamda, gazetecilerin çekeceği fotoğrafları yıl sonunda bir katalog haline getirip bastıracağız. Böylece yurt içi yurt dışı ziyaret programlarımız başta olmak üzere önemli organizasyonlarda Antalya'yı tanıtan önemli bir eser olacak elimizde. Şimdiden bu projenin heyecanını duyuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından proje iştirakçileri protokolü imzaladı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title