Haberler

Sat Komandoları ve Şükrü Erbaş Kırmızıkedi'de

Kırmızıkedi Yayınları'nın yayınladığı, Deniz Kurmay Albay Ali Tu¨rkşen tarafından yazılan "1963'ten Gu¨nu¨mu¨ze SAT Komandoları ve Anılarım" ve Şükrü Erbaş'ın "Bütün Yazıları"nın 1. cildi "İnsanın Acısını İnsan Alır" kitapçılardaki yerlerini aldı.

Kırmızıkedi Yayınları'nın yayınladığı, Deniz Kurmay Albay Ali Tu¨rkşen tarafından yazılan "1963'ten Gu¨nu¨mu¨ze SAT Komandoları ve Anılarım" ve Şükrü Erbaş'ın "Bütün Yazıları"nın 1. cildi "İnsanın Acısını İnsan Alır" kitapçılardaki yerlerini aldı.

Deniz Kurmay Albay Ali Tu¨rkşen'in, Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevi'nde tamamladığı kitabında SAT'ların hangi aşamalardan geçerek bugunlere ulaştığını ve farklı bahriyelerin benzer birimleriyle ilişkilerini detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. Türkxen'in "1963'ten Gu¨nu¨mu¨ze SAT Komandoları ve Anılarım" kitabının tanıtımında şu bilgiler veriliyor:

"Türk Deniz Kuvvetleri bunyesindeki faaliyetlerine 1963 yılında başlayan Sualtı Taarruz (SAT) komandoları yarım asrı geçen tarihleri boyunca buyuk başarılara imza attılar. Bugunlerde 40. yıldönumunu kutlamak uzere olduğumuz Kıbrıs Barış Harekatı'nda en ön saflarda görev alan SAT'ların tarihi, ilerleyen yıllarda Akdeniz'de uyuşturucu ticaretini engellemeleri, Kardak Krizi ve Kartepe Baskını gibi olaylarla taçlandı. Bu başarılara rağmen bazı SAT mensupları 21 Nisan 2009 tarihinden bu yana Poyrazköy başta olmak uzere kamuoyunda 'kumpas' olarak bilinen çeşitli davalarla darbeci ve terörist ilan edilmeye çalışıldılar."

ŞÜKRÜ ERBAŞ KÜLLİYATI DA KIRMIZIKEDİ'DE

Kırmızıkedi Yayınları, Usta şair Şükrü Erbaş'ın külliyatına şiirlerinden sonra bütün yazılarıyla devam ediyor. zaman zaman öyküye yaklaşan denemelerinin, şiirsel düzyazılarının bir bölümünü İnsanın Acısını İnsan Alır'da bir araya getiren Şükrü Erbaş, Yazılarında bireysel acılara, hayal kırıklıklarına, yalnızlığa yer verirken toplumsal olanı da dışarıda bırakmıyor.

Şükrü Erbaş'ın "Bütün Yazıları"nın 1. cildi "İnsanın Acısını İnsan Alır"ın arka kapağında, "Ayrılık ne biliyor musun? Ne araya yolların girmesi, ne kapanan kapılar, ne yıldız kayması gecede, ne guz, ne ceplerde tren tarifesi, ne de turna katarı gökte... İnsanın içini dökmekten vazgeçmesi ayrılık" sözleri yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Erbaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title