Haberler

Sat Komandoları Gerçek Mermiyle Tatbikat Yaptı

Güncelleme:

Sualtı Taarruz (SAT) Komutanlığı, nefes kesen bir tatbikat gerçekleştirdi. Gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

Sualtı Taarruz (SAT) Komutanlığı, nefes kesen bir tatbikat gerçekleştirdi. Gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

TATBİKAT ANADOLU KAVAĞINDA DÜZENLENDİ

SAT Komutanlığı'nı tanıtmak amacıyla Anadolu Kavağı'nda basın turu ve tatbikat düzenlendi. Tatbikat öncesi düzenlenen brifingde SAT Komutanlığı'nın görevleri ve eğitimler sonucunda personelin kazandığı özellikler hakkında bilgi veren SAT Komutanı Albay Ercüment Mertbir, "SAT Komutanlığı'nın görevleri; düşmanın yüzer kıyı ve kıyı hedeflerine sinsi taarruz, baskın ve sabotajlar düzenlemek, dost hava unsurlarına hedef bilgi vermek ve hedef aydınlatması sağlamak" dedi.

Eğitimlerde personele psikolojik dayanıklılık, başarma azmi, baskı altında görevini icra edebilme gibi niteliklerin kazandırıldığını belirten Albay Mertbir, "Kurulduğu tarihten bu yana, kendisine tevdi edilen görevleri başarıyla icra eden SAT personelinin başarısı altında; sahip olduğu üstün nitelikli eğitim, yüksel moral ve motivasyon ile gelişmiş silah ve teçhizatla donatılmış olması yatmaktadır. SAT komutanlığı geçmişte olduğu gibi bundan sonra da verilecek her türlü görevi her zaman her yerde icra etmeye hazırdır" şeklinde konuştu.

SAT KOMANDOLARI BELİRLENEN MEVKİLERİ VURDU

Brifingin ardından SAT komandoları gerçek mermi kullanarak tatbikat yaptı. Tatbikatta gözlem mevkiine intikal, gemi zapt ve müsadere eğitimi ile gemiyi kurtarma operasyonu yapıldı. Gemideki şahıslar etkisiz hale getirilerek, gemi kurtarıldı. Ardından sualtından sinsice intikal eden SAT'lar tarafından sahilde bulunan hedefler imha edilerek etkisiz hale getirildi. Denizden roketatar atan SAT komandoları nefesleri kesti. Lastik botlarla su üstünden hedefe taarruz eden SAT komandoları, belirlenen mevkileri vurdu.

"VERİLEN EMİRLERİ YERİNE GETİRMEK ÜZERE ZORLU EĞİTİMDEN GEÇİYORUZ"

Tatbikat hakkında bilgi veren SAT Timi Komutanı Üsteğmen Turgan ise, "SAT timleri görevlerinin büyük çoğunluğunu düşman topraklarında ve gece şartlarında icra etmektedir. Sizin izlemiş olduğunuz eğitimleri sizlerle paylaşabilmek adına gündüz şartlarında icra ettik. Normal şartlarda eğitimlerimizin tamamını gece ve düşman topraklarında yaratılan bütün şartlarda ve karşı koyma ekipleriyle, arama köpekleriyle termal kameralarla izlenerek icra edilen faaliyetlerdir. SAT timleri su altında, su üstünde havadan ve karadan birçok intikal yöntemleriyle düşman topraklarının düşman hatlarının ilerisine sızarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin menfaatleri doğrultusunda verilen emirleri yerine getirmek üzere zorlu eğitimlerden geçiyorlar" ifadelerini kullandı.



Gösterilerin ardından 1 Kasım 2014 tarihinde Güney Afrika'da düzenlenen bir maratonda birinci olan Yüzbaşı Mahmut Yavuz da, "Bu yarışmada sporcular kendi kendine yeterliliğini sağlamaktadır. Kalahari çölünün vermiş olduğu doğasından kaynaklanan zorlukların yanı sıra sporcuların sırtlarında 7 gün boyunca yiyecekleri yemeklerin yanı sıra sırtlarında uyku tulumlarını ve ilk yardım malzemelerini sırtlarında taşımaktadır. Toplam 10-12 kilo sırt çantası ile yarışmaktadır. Bu tarz uluslar arası yarışmada dereceye giren ilk Türk erkek sporcuyum. 18 ülkeden 78 sporcu katıldı" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (10)

adamnin biriMobil-ANDROID:

ver yetkiyi gör etkiyi

22
4
yanıtYanıtla
bayram:

allah sizleri basimizdan eksik etmesinBu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın

13
4
yanıtYanıtla
dadaşhuseyinMobil-ANDROID:

allah yar ve YARDIMCINIZ osun

12
4
yanıtYanıtla
KürŞad Mobil-ANDROID:

Kardakın Torunları Allah yardımcınız olsun

12
3
yanıtYanıtla
EkoMobil-IOS:

Allah başimızdan eksık etmesin allah yardımcınız olsun

12
2
yanıtYanıtla
HasanMobil-IOS:

Sene 2014; atlayıp zıplayıp çekirge gibi sekerek piyade tüfeği ile atış yapma devri bitti. Adamlar pentagonda oturduğu yerden joistik ile afganistanda ki üsleri vuruyor, siz bu adamları çekirge gibi sektireceğinize teknolojik silahlar üretmeye bakın

9
4
yanıtYanıtla
lagetmobilWeb@haberler.com:

Kudurun şimdi vatan hainleri

7
2
yanıtYanıtla
DESPERADO:

ULAN PKK KURULDUĞUNDAN BERİ TÜM EĞİTİMLERİNİ GERÇEK MERMİ İLE YAPIYOR BİZ DAHA YENİ YAPABİLDİK :)

1
5
yanıtYanıtla
AtaturkUanlayamadinizMobil-ANDROID:

Aslan bunlar

4
1
yanıtYanıtla
Türkiye CumhuriyetiMobil-ANDROID:

Acemi birlikleri. Eğitim zahiyati,Hiç mi duymadiniz vatandaş.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title