Haberler

Sason Onlara Emanet

Güncelleme:

Batmanın Sason İlçesinde bazı köylere koruculuk yapan kadınlar, silahlı eğitimlerini tamamlayarak yeniden görev başına geçtiler.

Korucu anneler eğitime alındı

Sason'daki Kadın Köy Korucuları çatışma ihtimaline karşı yeniden eğitilmeye başlandı.

Bölgede yeniden artan çatışmalar ve askeri operasyonlar, köy korucularını yeniden aktif hale getirdi.

Sason ilçesinde görev alan kadın köy korucularının eğitimleri oldukça sıkı geçiyor. Bir yandan ev işleri ve bir yandan da zorlu silah eğitimleri alan kadın korucular, son günlerde yeniden eğitimlerden geçirilerek silahlı çatışma ve silah tanıma bilgilerini pekiştirdiler.

Buna rağmen bölgeye barışın gelmesini ve herkesin silahlardan vazgeçip kardeşçe yaşamasını isteyen 27 yıllık köy korucusu Naciye Şahin ""Kadınlar artık evde çocuklarına baksın, hiçbir annenin yüreği yanmasın" dedi.

HEM ANNE, HEM EŞ HEM SİLAHLI KÖY KORUCUSU

1990'lı yıllarda Sason bölgesinde sıcak çatışmaların yoğun geçtiğini ve bu nedenle köy korucularının köylerini korumak adına zayiat verdiklerini belirten Neşe Çelik, "Evde hem anneyiz, hem eş ve hem de nöbete giden, devriye atan köy korucularıyız. Bölgemiz olaylar açısından oldukça hassas ve bu nedenle bu işi yapıyoruz. Aramızda yaşlı anneler de var, genç kızlar da var ama genel itibariyle köy koruculuğu işinden memnunuz" dedi.

Sason ilçesine bağlı Kayabaşı köyünde hem çocuklarına annelik, hem de ellerinde uzun namlulu silahlarla nöbet tutan kadınlar, çözüm sürecinin devamını istedi.

Bugüne kadar 16 köy korucusunun hayatını kaybettiği 800 nüfuslu köyde 8 kadın yıllardır köy savunmasında aktif görev alıyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Sason Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (6)

Batmanliyim:

Batmanli bizde siZin gibi donek kurtlerden nefret ediyiruz

0
1
yanıtYanıtla
veysi:

şu resim e bakın utanın birazcık vicdan sahibi insan bu resme bakıp utanır

0
0
yanıtYanıtla
Batmanlı:

bu pislik partiyi yani HDP PKK yandaşlık yapanlardan hayret kalıyorum Diyarbakır Nusaybin şilvan Silopi Şırnak Cizre Hakari pkk ve HDP mahf eti daha da onları el üstünde tutuyorlar geri Zekalılar salaklar korucular hayınlık yapmasınlar o PKK itlerini iki kaşın arasından vursunlar yıkılsın HDP enkaz olsun HDP PKK birdir kürdün düşmanıdır sılho bölgeyi kana boğdu daha ne yapsınlar ben kürdüm sil hodan nefret ediyorum

0
0
yanıtYanıtla
Batmanlı:

bir polis Asker şehit olunca ölüyorum bir PKK nin leşi gelince sevinçten uçuyorum yıkılsın HDP enkazını göreyim ona Parti diyenin yüzüne tüküreyim parti deyiI suç örgütüdür ne arasan var HDPde yorulduk yeter sılho hendekler atlamaktan nerde pis iş var sılho ve yandaşlarındadır pislik geldi pislik gidecek cehennem çukuruna sılho

0
0
yanıtYanıtla
Batmanlı:

biliyor musun pkknin bölge sorumlusu şuan ölümle dehdit ediliyor haberin var mı ben biliyorum evli çocuklu iki kişinin pislik yaptığını görmüş demiş namus için mü cadele ediyoruz bu nedir pkk demiş bunun şerbest olması için savaşıyoruz tüz üyümiz budur namus kolmasın diyeSavaşıyoruz ben günahıml vermem HDP pislik silho ben kürdüm müslümanın ondan AKP liyim sllho ve partisiN den nefret ediyorum sonunuz yakındır ALLAHIN izniile

0
0
yanıtYanıtla
Batmanliyim:

Kurdum kurtlugumle gurur duyuyorum binnoyum olsun bin oyumuda vrririm hdpye makarnaci koyunlar bi dahada kurtlerinde agzinizi almayin ben bu yasimda kadar kimsenin bizden harac aldiginida girmedim duymadim kurt olsaydin donek olmazdin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title