Haberler

Sason, Futbolun Ustalarını Ağırladı.

Güncelleme:

Futbolun üç büyük ismi Hayri Ülgen, Can Çobanoğlu ve Orhan Erdemir, Batman Sason'da öğrencilerle bir araya geldi.

Spor ve Gençlik konulu panelde konuşan futbolun duayen isimleri gündeme dair spor yorumlarında bulunduktan sonra gençlerin birbirinden zor sorularını yanıtladılar.

Sason ilçesinde düzenlenen Bal, Ceviz ve Çilek Festivali'ne futbol dünyasının efsane isimlerinden; spor yorumcusu ve eski futbolcu Hayri Ülgen, spor yorumcusu ve eski Milli Takımlar Genel Menajeri Can Çobanoğlu ile Milli ve FIFA Kokartlı Hakem Orhan Erdemir katıldı.

'Gençlik ve Spor' konulu panelde konuşan futbolun 3 büyük ismi, geçmişten bugüne Türkiye'de sporu değerlendirdiler.

Sasonlu öğrencilere yönelik düzenlenen panelin moderatörlüğünü Can Çobanoğlu yaptı.

"Doğu'ya ve Güneydoğu'ya gitmemizin sebebi buradaki gençlerimizi ileride bizim yerimizde görmek istememizdir" diyen Can Çobanoğlu, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Hayri Ülgen, "2002 yılında Türk futbolu efsane bir başarı yaşadı, dünya 3.'sü olduk, ancak bu başarıyı herkes kendi üzerine çekince, futbolumuz geriye doğru düştü. Bizim zamanımızda forma ve saygı çok önemliydi, şimdi o kalmadı. Futbolumuzun çöküşünün bir diğer sebebi de altyapının yetersiz olması. Türkiye'de altyapısı başarılı olan tek bir kulüp vardır, o da İzmir'deki Altınordu takımıdır, bu takım devrim yaratıyor. Altınordu'nun başarısının sebebi de altyapısında yabancı oynatmamasıdır. Bana Türk futbolu için ne yaparsın deseler; 5 sene isterdim ve bu 5 senede tamamen altyapıyı güçlendirmek için uğraşırdım" dedi. Türkiye'nin FİFA kokartlı sayılı hakemlerinden biri olan Orhan Erdemir de hakemlerin maça nasıl hazırlandıklarını ve maç esnasında yaşadıklarını anlattı. 1988 yılından 2002 yılına kadar futbolla ilgilenen Erdemir, hakemlerin 7 gün 24 saat çalıştıklarını ifade ederek, "Hakemlikte en üst düzeye geldiğinizde duyduğunuz küfürler size müzik gibi geliyor, bir süre sonra duymamayı ve maça konsantre olmayı öğreniyorsun" dedi.

Panel sonunda öğrenciler birbirinden ilginç sorularla futbolun 3 büyük ismini köşeye sıkıştırdı. Öğrenciler 'Baba Hayri' sloganlarıyla karşıladıkları Hayri Ülgen'e, "Cumhurbaşkanımızla maç yaptınız mı?" diye sordular.

Yıllar önce Recep Tayyip Erdoğan'la oynadığı maçta Cumhurbaşkanının çenesini kıran Hayri Ülgen, anısını öğrencilerle paylaştı. Ülgen, Türkiye'de, "Tayyib'in çenesini kıran adam" olarak tanındığını ve medyada bu şekilde haberler yapıldığını esprili bir şekilde dile getirdi.

Kaynak: Temsilci / Spor

Can Çobanoğlu Orhan Erdemir Hayri Ülgen Sason Yerel Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title