Haberler

Sason'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Batman’ın Sason ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Batman'ın Sason ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Bir düğün salonunda düzenlenen programa, Sason Kaymakamı Cihat Arık, Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, Batman İl Müftü Yardımcısı A. Rahim İnanç ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sason Kaymakamı Cihat Arık, Hz. Muhammed'i (sav) hayatlarının her alanında yaşamaya çalıştıklarını söyledi. Kaymakam Arık, "Doğarken kulağımıza okunan ezanda ismi geçiyor. Hayatımızın her safhasında bu güzel ahlakla ahlaklanmaya çalışıyoruz. Ölünce dahi onu hatırlıyoruz. Necip Fazıl Kısakürek'in dediği gibi 'Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber, hiç güzel olmasaydı, ölür müydü peygamber.' Hz. Peygamberi (sav) örnek alacak şekilde ölmeyi Cenab-ı Hak nasip eylesin diyoruz. 1444 yıl önce alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim diyen bir peygamberin ümmetiyiz, ne kadar gurur duysak azdır. Ümit ediyorum ki, bugünkü dinde samimiyet konferansı da Hz. Peygamber (sav) efendimizi anmaya vesile olacak, hayatımızın her anında yaşamak için bir katkı sunacaktır" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan 'Din ve samimiyet' konulu konferans verdi. Doç. Dr. Candan, "Samimiyet bu dinin insanlara verdiği çok önemli bir özelliktir. Samimi duruş, Hz. Muhammed'in (sav) tebliğ ettiği temel gayesidir. Samimiyet ağır bir imtihandır, ağır bir sınavdır. Onu her mümin yaşar ve yaşamaya çalışır. Samimiyet hayatımızın her anında yanımızda olmalıdır. Riyanın gösterişin insanlar arasında yayılmaya başladığı bu zamanımızda samimi olmak, gösterişten uzak olmak çok önemli bir özelliktir. İnsanlar artık içten davranışlar yerine şekil üzerine yoğunlaşıyor. Bu yüzden Hz. Peygamberimiz (sav) dini tanımlarken, dini nasihat ve samimiyet olarak tanımlıyor. İslamiyet'in özünde samimi duruş vardır. İnsanın samimi olarak davranışlarını sergilemesi, samimi olarak ibadet etmesi, samimi olarak Allah'a yalvarması bu dinin temel öğretisidir. İslam da samimi duruş vardır. Samimi duruşta, muhatabı hafife almak, muhatabı kandırmak, muhataba riyakar davranmak, muhataba yalan söylemek şeklinde davranışlar yoktur. Zikrettiğim bu davranışlar samimi duruşun zıddıdır. Samimiyeti ortadan kaldıran davranışlardır. Bu yüzden samimi duruş hayatın özüdür, hayatın hakikatidir, muhatabına söz vermektir, dosdoğru olmaktır, fedakar olmaktır, cesaretli olmaktır, kendinden vazgeçmektir, muhatabı yaşatmaktır, onun hayatını kendi hayatına tercih etmektir, samimiyet budur" diye konuştu.

SASON ÇİLEĞİNİ ÖRNEK VERDİ

Konuşmasına Sason çileğini örnek vererek devam eden Doç. Dr. Candan, "Sason'un meşhur tadı güzel çileği var. Eğer bu çileğin sadece görünüşü varsa, rengi varsa, bu çilekte güzel tat olmazsa o çileği bir sefer yiyen bir daha yemez. Çünkü asıl olan onun tadıdır. İşte İslamiyet'in özü de samimiyettir. Samimi bir duruş yoksa o İslamiyet'ten tat alamazsınız" şeklinde konuştu.

Candan'ın konuşmasından sonra merkez Kur'an kursu öğrencilerinden oluşan ilahi grubu çeşitli ilahiler seslendirdi. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cihat ARIK Cuma Uçar Batman Sason Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title