Haberler

Sason'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi

Güncelleme:

Batman'ın Sason İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Birlikte yaşama ahlakı' temalı konferans verdi.

Batman'ın Sason İlçe Müftülüğü'nce, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, 'Birlikte yaşama ahlakı' temalı konferans verildi.

Konferansa, İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, İlçe Emniyet Amiri Alparslan Öztürk, Belediye Başkanı Cuma Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Eren, İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İlçe Müdürü Kamuran Çetin ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik Hakan İçyer'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar 'Birlikte yaşama ahlakı' temalı konferans verdi. Çağlar, "Birlikte yaşama ahlakı bize peygamber efendimiz en büyük örnektir. Peygamber efendimizin anlatılmayan ve anlatılmak ihtiyacı hissedilmeyen birçok yönleri de var. Peygamber efendimiz mihrapta imam, kürsüde vaiz ve Allah'ın son peygamberi olduğu gibi o son peygamberliğinin dönemleri arasında aynı zamanda devlet adamlığı da var. Peygamber efendimiz büyük bir devlet adamı idi. Devlet adamı yönünün anlatılması gerekirdi. Nasıl bir adaletli idi, nasıl insan hakları savunucusu idi. ve birlikte yaşama konusunda güven huzur ve barış içinde birlikte yaşamak için hangi ilahi mesajlarla dünyaya yeni bir şekil verdi bu konularında elbette ki anlatılması gerekirdi. Birlikte yaşama hakkı tabii tarihe baktığımızda tarihte peygamberler evliyalar kaşifler filozoflar mucitler ve devlet adamları gibi hepsinin bir veya birkaç yönünü temayül etmiş insanların hayatlarıyla doludur. İnsan ya hayatta olan bir büyüğü kendine örnek alacak veya daha önce gelmiş geçmiş kurtarıcılığı ispatlanmış bir zatı kendine örnek alacak. Her insan yaşı ne olursa olsun bir modele ve hayatında takip edeceği bir örneğe ihtiyacı vardır" dedi.

Sason İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu'nun da bir konuşma yaptığı konferans, okunan şiir ve ilahilerin ardından sona erdi. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Eren Cuma Uçar Batman Sason Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title