Haberler

Sason'da Çilek Üretimi

Batman Valisi Arslan, Sason ilçesinin Yeniköy, Cevizli ve Köprübaşı köylerindeki çilek bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Batman Valisi Arslan, Sason ilçesinin Yeniköy, Cevizli ve Köprübaşı köylerindeki çilek bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Vali Arslan, Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Sason Kaymakamı Cihat Arık, Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan ile Yeniköy, Cevizli ve Köprübaşı köylerindeki çilek bahçelerini gezerek, üretim hakkında bilgi aldı.

Sason ve Kozluk ilçelerinde tarımsal faaliyetlerle ilgili programlarının bulunduğunu, Sason'da 2008 yılında çilek projesinin başladığını belirten Arslan, bölge çiftçisinin buna yatkın olması ve tarım teşkilatının özveriyle çalışması sonucu ilçede yaklaşık bin dekarlık alanda çilek üretimi yapıldığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yüzde 70'e varan desteğinin olduğunu kaydeden Arslan, 1 dekardan 3 ton çilek alındığını, tahminlerine göre çileğin bölgeye yıllık katkısının yaklaşık 6-7 milyon lira olduğunu bildirdi.

Arslan, "Bölgede sulama imkanı var. Özellikle bu bölge tütünle geçimini sağlamaya çalışıyordu. Hem Türkiye hem de dünyada tütünün eski önemi kalmadı. Alternatif ürün anlamında çileğin bu bölgede gelişmesinde katkı sağlayan görevlilerimize ve çiftçilerimize teşekkür ediyorum" dedi. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Cevizli Yeniköy Batman Sason Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title