Haberler

Saski Ekipleri Sapanca'da Kanalizasyon Temizliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kuruluşu SASKİ tarafından ilçe genelinde bulunan kanalizasyon bacaları ve kanalizasyon boruları özel bir araçla temizleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kuruluşu SASKİ tarafından ilçe genelinde bulunan kanalizasyon bacaları ve kanalizasyon boruları özel bir araçla temizleniyor. Etap etap ve nüfus yoğunluğuna göre başlatılan kanalizasyon temizliği çalışması SASKİ tarafından ihale edilen bir firmaya yaptırılıyor.

Kanalizasyon sistemi temizliğinin gerçekleştirdiği girişimcilikle başlatılması konusunda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'e özel olarak teşekkür eden Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile SASKİ'nin ilçede tüm kanalizasyon sistemi temizliğini, özellikle karar verilen bir iş planlaması dahilinde gerçekleştirdiğini belirtti.

SASKİ tarafından başlatılan kanalizasyon sistem temizliğinin, önce bacaların elden geçirilmesi ve bacaların sınırlanmasıyla devam ettiğini, cadde ve sokaklarda yer alan bacaların özenli ve yöntemli tespit çalışmasıyla sürdürüldüğünü belirten SASKİ yetkilileri, bacalardan sonra sistem borularının itinalı bir çalışmayla temizlendiğini ifade ettiler. Kanalizasyon bacaları temizliği ve sistem borularının temizlenmesinin özellikle sistemin havalandırma imkanına sahip olunması yönünden önem taşıdığını açıklayan SASKİ ekipleri, sistemin havalandırılması yönünden büyük önem taşıyan diğer bir konunun da sistemde tıkanıklığa yol açan katı atık birikimlerinden kaynaklandığını ve bu durumun da bertaraf edildiğini ifade ettiler.

Sistemin bütününde yapılacak temizlik çalışmalarının sona ermesiyle, sistemin temizlenme düzeyi konusunda daha somur bir bilgiye sahip olmak amacıyla da sistem özel kamerayla taranacak. Kanalizasyon sistem temizliği çalışmalarının en geç bir ay içinde tamamlanması bekleniyor. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rüstem Keleş Zeki Toçoğlu Sapanca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title