Haberler

Saski'den 14 Mahalleye Alternatif İçme Suyu Kaynağı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (SASKİ) içme suyu sıkıntısı yaşayan 8 ilçedeki 14 mahalleye, alternatif kaynak kazandırıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (SASKİ) içme suyu sıkıntısı yaşayan 8 ilçedeki 14 mahalleye, alternatif kaynak kazandırıldı.

SASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanına dahil olan 8 ilçede 14 mahallenin daha içme suyu yetersizliği sorunu çözüme kavuşturuldu.

Bu kapsamda yürütülen çalışmalarda Hendek ilçesindeki Yarıca, Dereköy, Kocatöngel ve Güldibi, Taraklı Merkez ve Hacıyakuppaşalar, Karapürçek Kanlıçay, Geyve Karacaören, Pamukova Hüseyinli, Sapanca Güldibi, Karasu Kuyumculu ve Kaynarca Arifağa mahallelerine alternatif kaynak kazandırıldı.

Taraklı ilçesindeki Karagöl ve Karapürçek'teki merkez mahallelerinde ise çalışmalar devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pamukova Hüseyinli Mahallesi Muhtarı Yakup Çoban, içme suyu kaynaklarının şu ana kadar kısıtlı olduğunu, imkanlarıyla mahallenin su ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını belirterek, "Senelerce su anlamında çile çektik. Özellikle sokakta karşılaştığım kadınlarımız hep sudan dert yanıyordu. Yeni Büyükşehir Yasasıyla SASKİ gelerek mahallemizde içme suyu sondajı yaptı. Yaklaşık 30 yıldır çektiğimiz su çilesine deva oldular. SASKİ'nin mahallemize verdiği hizmetlerden gerçekten çok memnunum. Genel Müdür Rüstem Keleş'e çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Karapürçek Pamukova Taraklı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title