Haberler

Saruhanlı'da Kanser Taramalarına Belediye Desteği

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün hazırladığı program çerçevesinde Manisa Merkez ve ilçelerinde kanserle mücadele kapsamında tarama yapan 'Mobil Mamografi Aracı', Saruhanlı ilçesinde çalışmalara başladı.

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün hazırladığı program çerçevesinde Manisa Merkez ve ilçelerinde kanserle mücadele kapsamında tarama yapan 'Mobil Mamografi Aracı', Saruhanlı ilçesinde çalışmalara başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Sağlık Bakanlığı'na hibe ettiği 'Mobil Mamografi Aracı' kadın kanserlerine yönelik taramalarını sürdürüyor. Yaklaşık 15 gün önce Manisa'ya gelen ve 3 ay boyunca hizmet verecek olan gezici araçta kadın kanserlerinde ilk sırada yer alan meme kanseri ve rahim ağzı kanserlerine yönelik taramalar gerçekleştiriliyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün hazırladığı program çerçevesinde Manisa merkez ve ilçelerinde tarama yapılan gezici araç, Saruhanlı ilçesinde çalışmalara başladı. Saruhanlı'da riskli gruba giren 40-69 yaş arası kadınlara ulaşabilmek adına yürütülen çalışmalara destek ise Saruhanlı Belediyesi'nden geldi. Vatandaşların bilgilendirilmesinden ulaşımına kadar lojistik destek sağlayan Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, özellikle sağlık sorunu olan ve köylerde bulunan bayanların hizmetten yararlanabilmesi için araç tahsis etti. Kanser hastalıklarında erken tanının önemine vurgu yapan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay hedeflerinin il genelinde riskli grup içerisinde yer alan 200 bin bayana ulaşmak olduğunu söyledi. Bayanlara tarama programına katılmaları konusunda uyarıda bulunan Dr. Tay " Saruhanlı İlçemizde bir hafta süreyle kanser tarama programı yürütülecektir. Amacımız hedef nüfusumuzun tamamına ulaşabilmek. Bu çerçevede toplum yararına yürütülen bu çalışmamızda bize tam destek vererek, kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneğini sergileyen Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı'ya teşekkür ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Hüseyin Yaralı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title