Haberler

Saruhanlı'da İstimlak Davasını Kazanan Vatandaş, Arazisinin Etrafını Çevirdi

Arazisi kamulaştırılmadan istimlak edildiği gerekçesiyle açtığı davayı kazanan vatandaş, arazisinin etrafını çevirince trafikte aksamalar yaşandı

Saruhanlı'da 17 yıl önce arazisi kamulaştırılmadan istimlak edildiği gerekçesiyle açtığı davayı kazanan Mustafa Adsalan, arazisinin etrafını çevirince sanayi trafiği felç oldu.

Mustafa Adsalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etrafını çevirdiği arazinin dedesinden kaldığını ve tapusunun bulunduğunu, 17 yıl önce sanayi sitesine giriş için yol yapımı sırasında istimlak ücreti ödenmeden kamulaştırıldığını söyledi. Bu nedenle Saruhanlı Belediyesi'ne dava açtıklarını ve 9 yıl süren davanın sonuçlandığını kaydeden Adsalan, sözlerini şöyle sürüdrdü:

"Biz araziyi geri aldık. Arazi sanayi sitesinin girişinde bulunuyor. Yolun kapanmaması için belediye ile anlaşma sağlamaya çalıştık. Belediye bu araziye karşılık bize 10 dekar yer vermeyi teklif etti. Ancak yerin nerede ve nasıl olduğuna dair bir bilgi yok. Bizde bunu kabul etmedik. Anlaşma sağlanamayınca tapulu arazimizin etrafını emniyet şeride ile çevirdik. Sanayinin giriş yolu kapandı. Ancak bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Biz bu yere karşılık Mütevelli beldesinde 70 dekar yer istiyoruz."

Bu arada Saruhanlı Esnaf ve Sanatklarlar Odası Başkanı Kazım Kahveci de bölgeye gelerek, yolun kapanmasıyla esnafın mağdur olacağını, yolun trafiğe açılması için bir an önce gerekli çalışmanın yapılması gerektiğini kaydetti.

Belediyenin açıklaması

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ise yaptığı açıklamada, söz konusu yer için Mustafa Adaslan'ın babası İhsan Adsalan ile 2004'te bu sorunu çözmek için uzlaşma yoluna gidilmeye çalışıldığını, ancak Adsalan'a yer için teklif edilen yerin kabul edilmediğini söyledi. Mahkemenin belediye aleyhine sonuçlandığını ve Adsalan'ın yine uzlaşmaya yanaşmadığını kaydeden Yaralı, şunları söyledi:

"Sonuçta ilgili şahıs mahkeme kararı gereğince icra işlemi başlatarak imar yolunu kapatmıştır. Sorun bugünün sorunu değildir. Yıllardır ötelenen sorun tarafımızca çözülmek istense de ilgili şahıs 'nasılsa köşeye sıkıştırdım, ne kadar koparırsam kardır' edasındadır. Bizler yerel yöneticiler olarak kamu yararına işleri yürütüyoruz. Burada belediye olarak 16 bin vatandaşımızın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak ve kollamak zorundayız. İlgili şahıs tarafından takas işleminde istenen meblağlar kabul düzeyinde olmadığından belediyemizce hukuki süreç başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın bu konuda gerekli sabrı göstermesini temenni ediyorum." - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title