Haberler

Saruhanlı'da Emeklilik İşlemleri Çabuklaştırılıyor

Saruhanlı ilçesindeki Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) Müdürlüğü'nün, emekliliği hak etmiş kişilerin işlemlerini bir gün içinde tamamlayıp emekli olmalarını sağladığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Saruhanlı'da iki yıldır hizmet veren SGM, geçmişte aylarca süren emeklilik işlemini bir gün içinde tamamlayıp hak sahibi kişiyi emekli ediyor. Bu kapsamda İlçeye bağlı Lütfiye köyünde ikamet eden ve Tarım Bağkur primi ödeyerek emekliliği hak eden Salim Göktaş'ın (58), emekli olabilmek için yaptığı başvuru bir günde sonuçlandı. SGM Müdürlüğü, Salim Göktaş'ın başvurusunu aldıktan birkaç saat sonra işlemlerini tamamladı. Kurum Müdürü Şener Efeoğlu, emeklilik belgesini Göktaş'a tebliğ etti. SGM Müdürlüğü'nden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı; "Emeklilik için başvuru yapan kişinin herhangi bir borcu, hizmetleri ile ilgili sorun yoksa işlemlerini elektronik ortamda kısa süre içinde tamamlanıp aynı gün içinde emekli maaşı bağlanıyor."

Salim Göktaş ise eskiden emeklilik için yapılan başvuru sonrası başlatılan işlemlerin aylarca sürdüğünü anımsatarak, "Şimdi her şey daha güzel. Bir günde emekli oldum. Mutluyum. Bu hızlı hizmetinden dolayı SGM çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salim Göktaş Saruhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title