Haberler

Sarsılmaz Silah ile Düzce Üniversitesi İşbirliği

Sarsılmaz Silah Sanayi Genel Müdürü Mahmut Naci İnci, silah sanayisinde kalifiyeli elemana ihtiyaçları olduğunu belirterek, bu ihtiyacı Düzce Üniversitesi desteği ile aşmayı planladıklarını söyledi.

Sarsılmaz Silah Sanayi Genel Müdürü Mahmut Naci İnci, silah sanayisinde kalifiyeli elemana ihtiyaçları olduğunu belirterek, bu ihtiyacı Düzce Üniversitesi desteği ile aşmayı planladıklarını söyledi.

Düzce'de kurulduğu günden itibaren ilde ve bölgede bir çok işbirliğine imza atan düzce Üniversitesi, kurduğu işbirliklerini yerinde takip ederek öğrencilerine destek olmaya devam ediyor.

Bu çerçevede Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Ali Özcan, Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş.'yi ziyaret ederek öğrenciler ve Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş. yetkilileri ile bir araya geldi.

Yapılan işbirliği ve sonuçları hakkında bilgi veren Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mahmut Naci İnci, silah sanayinde daha çok montaj kısmının ustalık işine dayandığını belirterek "Genellikle eğitim seviyesi düşük insanlar bu alanda çalışıyor. Daha önce bu işi ustalarından öğrenmiş insanlarla ve o insanların yetiştirdikleri kişilerle ilerledik ancak bunda başarılı olamadık. Bu sorunu nasıl çözeceğimizi düşünürken Düzce Üniversitesi ile işbirliği yapma fikri ortaya çıktı. Hemen hemen her sektörün okulu var otomotiv, tekstil gibi sanayilerin okulları var ancak silah sektörü okulu olmayan bir sektör. Biz de firmamızın geleceğini Düzce Üniversitesi'nde burslu öğrenci okutarak garanti altına almayı düşündük" dedi.

İnci, "Bizim çok daha fazla kalifiye elemana ihtiyacımız var. Düzce Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde öğrenci arkadaşlarımıza burada hem pratik hem de teorik eğitimler veriyoruz. Sonrasında burada çalışmak üzere sözleşme imzalıyoruz. Şu anda 7 kişiyi istihdam etmiş durumdayız" diye konuştu.

Sanayi ile üniversite işbirliğine örtüşen bir iş yaptıklarına vurgu yapan Mahmut Naci İnci "Yıllarca üniversiteler kendi dünyalarında sanayi kendi dünyasındaydı, hiçbir işbirliğimiz yoktu. TÜBİTAK'ın yaptığı projelerle birlikte sanayi üniversite yakınlığı giderek arttı. Sanayi ile üniversite işbirliğine Düzce Üniversitesi ile Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş. arasında yapılan protokolün örnek bir protokol olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Mahmut Naci İnci, İşbirliklerinin sağlıklı yürüyebilmesi için bu işi seven kişilerle yapılması gerektiğini ve bu konuda Düzce Üniversitesinin yardımlarına ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi.

Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş. silah fabrikasında işe başlayan öğrenciler, sektörde birçok işsiz üniversite mezunu olduğunu, kendilerinin iş arama gibi bir sıkıntılarının olmadığını belirttiler. Öğrenciler, okurken çalışma imkanı yakaladıkları için şanslı olduklarını söyleyerek okulda öğrendikleri bilgileri burada uygulama imkanı bulduklarını ifade ettiler. Uzun yıllar boyunca fabrikada çalışmak istediklerine vurgu yaparak, "Sarsılmaz Silah Fabrikası bize yeni iş imkanı bulma konusunda referans oluyor" ifadelerini kullandılar. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

düzce üniversitesi ali özcan düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title