Haberler
Haberler ›› Sarp Apak ›› Biyografi

Sarp Apak Biyografisi

Sarp Apak
Doğum YeriDiyarbakır / Türkiye
Doğum Tarihi11.11.1981

Sarp Apak Kimdir ?

11.11.1981 Diyarbakır doğumludur. Sarp Apak olan beş yaşına kadar bu şehirde yaşamış,daha sonra ailesiyle birlikte Bursa’ya taşınmış ve bu şehirde büyümüştür.

O sıralar işletme eğitimi almayı planlayan oyuncunun tiyatro hayatı, annesi, teyzesi ve yengesinin yetenek sınavlarına başvuru formu almasıyla başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nü (2004) bitirdikten sonra, okuldan hocası Barış Erdenk’in desteğiyle İstanbul’a gitti.

Sadri Alışık Tiyatrosu’nda sergilenen “Ağır Roman” adlı eserde başarılı bir oyunculuk çıkarttı. O senenin sonunda Yılmaz Erdoğan’ın da yer aldığı BKM Grubu’na dahil oldu ve Organize İşler adlı filmde küçük bir rolde oynama fırsatı buldu.

Anadolu Kaplanı, En Son Babalar Duyar dizilerinde ve Doğtaş reklamlarında da rol aldı. “Sizinkiler Dünya Kaç Bucak” adlı çocuk oyununda oynadı ve bu oyunla Türkiye turnesine çıktı.

BKM’nin yanında “Mutfak” adlı ufak bir sahnesi olan bir mekanda stand-up gösterileri de yapan yetenekli oyuncu, asıl şöhretini Avrupa Yakası’ndaki Tanrıverdi rolüyle yakaladı.

Daha sonra yer aldığı İşTcell reklamlarıyla da büyük beğeni topladı. Mimikleri ve hareketleri çok beğenilen Apak, Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü Tiyatrosu’nda da “Öp Babanın Elini” adlı oyunda “Emrecan” rolünü oynadı.

Koyu Beşiktaş taraftarı olan Apak, kendi yazıp bestelediği “Aşkınla Yandım” şarkısıyla birçok rock müzik dinleyicisinin listesine girmeyi başardı.

Şöhret basamaklarını birer birer tırmanmasına rağmen mütevazılığını her zaman korumayı başardı.

Mahsun Kırmızıgül'ün Beyaz Melek adlı filiminde de rol almakla birlikte son olarak O... Çocukları adlı filmde Saffet rolünü üstlenmiştir.

Avrulpa Yakası’nın yayın hayatının bitmesinin ardından sevilen gençlik dizisi Kavak Yelleri kadrosunda, Güven karakteri ile kendisine yer buldu.

03.06.2017 tarihinde Bengisu Uzunöz'le Barcelona'da dünya evine girdi.

Rol aldığı tiyatro oyunları
Öp Babanın Elini
Sizinkiler Dünya Kaç Bucak
Ağır Roman

Filmleri
Organize İşler
Beyaz Melek
Plajda (2008)
O... Çocukları
Güneşi Gördüm

Dizileri
Avrupa Yakası
Anadolu Kaplanı
Kavak Yelleri
Bizimkiler

title