Haberler

"Saroyan Ülkesi" Bu Hafta Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sahnesinde

Güncelleme:

"Her Cuma Yeni Sinema" etkinliği kapsamında, Lusin Dink'in "Saroyan Ülkesi" filmi bir hafta boyunca Levent Kültür Merkezinde.


"Yazar William Saroyan sürgün bir Ermeni ailenin çocuğu olarak 1908'de ABD'de doğar. Kendisini her zaman Ermeni, Amerikalı ve Bitlistsi (Ermenice: Bitlisli) olarak tanımladı. 1964'te uzun bir Anadolu yolculuğuna çıkar. 'Saroyan Ulkesi', gerek yol arkadaşlarının tanıklıklıkları gerekse Saroyan'ın kendi anıları ve hikâyeleri aracılığıyla yazarın öfkesini, tutkusunu, özlemini, empati yetisini ve insan sevgisini sergilemektedir. Dolayısıyla filmin senaryosu söyleşilerden, Saroyan'ın öykü canladırmalarından ve yazardan yapılan alıntılardan oluşmakta ve bütünüyle bir kolaj olarak kurgulanan Saroyan'ın kendi sözlerine dayanmaktadır. 49 yıl sonra Saroyan'ın yolculuğunun izinde, atalarının peşinden giden bir adamın kendisini keşfedişine tanıklık edecegiz."

Senaristliğini ve yönetmenliğini Lusin Dink'in yaptığı ve dünya prömiyerini 32. Istanbul Film Festivalinde gerçekleştiren Saroyan Ülkesi, 10. Yerevan Altın Kayısı, 66. Locarno Film Festivali ve 21. Hamburg Film festivaliyle başladığı yolculuğa yurtiçi ve yurtdışında hala devam ediyor. Filmin başrollerinde Artur Norikyan, Kevork Malikyan, Yalın Çilingir ve Sevinç Erol yer alıyor.

23 Mayıs 2014 Cuma günü saat 19.00'da başlayacak olan gösterimin ardından film ekibi izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, 30 Mayısta Ali Vatansever'in "El Yazısı" filmiyle devam edecek

Kaynak: Bültenler / Güncel

Levent Kültür Merkezi William Saroyan Onat Kutlar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title