Haberler

''Sarmaşıklı Ev" Çeyrek Asırdır Doğal Klimalı

Güncelleme:

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Aliköy'de, 30 yılda tamamını sardığı 3 katlı eve ayrı bir güzellik katan sarmaşık, klima görevi de yaparak yaz aylarında evin serin olmasını sağlıyor.

ALİBEY AYDIN - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Aliköy'de, 30 yılda tamamını sardığı 3 katlı eve ayrı bir güzellik katan sarmaşık, klima görevi de yaparak yaz aylarında evin serin olmasını sağlıyor.

Sarmaşıklı evin sahibi Engin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın yapraklarını döken sarmaşığın baharda yeniden yeşerdiğini, bunun da evin dış cephesinde doğal bir güzellik oluşturduğunu belirtti.

Sarmaşığın bahar ve yaz aylarında evi yeşile bürüdüğünü anlatan Yılmaz, sarmaşığın evin sadece görüntüsünü değiştirmediğini, aynı zamanda sıcak havalarda bile kendilerine serin bir ortam sunduğunu vurguladı.

Sarmaşığın 30 yıllık olduğunu aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"30 yıl önce babam bir yerde görüp beğendiği sarmaşığı evin önüne dikti. Bu sarmaşık zamanla evin tamamını sardı. Bahar ve yaz aylarında sarmaşık, 3 katlı evimizin tamamını yeşil renkle kaplıyor. Bu sayede evimiz hem doğal bir güzellik kazanıyor hem de doğal klima serinliğini bize sağlıyor. En sıcak havalarda dahi evimizdeki oda sıcaklığı en fazla 20 derece oluyor. Köyümüzde diğer evlerde sıcaktan durulmazken bizim evimiz çok serin oluyor."

Yılmaz, sarmaşığın yapraklarının çıktığı bahar aylarından itibaren, köye gelenlerin evin fotoğrafını çektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Tavşanlı Kütahya Aliköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title