Haberler

Şarköy'e Laboratuar Kuruluyor

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Şarköy Belediye Başkanı, NKÜ tarafından, Şarköy Meslek Yüksek Okulu'na çok kapsamlı bir laboratuar kurulduğunu söyledi.

Tekirdağ'ın Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından, Şarköy Meslek Yüksek Okulu'na 470 bin TL maliyeti olan, çok kapsamlı bir laboratuar kurulduğunu belirterek "Şarköy Meslek Yüksek Okulunda kurulacak olan laboratuarda her türlü toprak analizi, üzüm, bağ yaprağı, zeytin, zeytinyağı, zeytin toprağı gibi çiftçimizi ilgilendiren bir çok konuda analiz yapılacak. Bu çapta bir laboratuar Tekirdağ'da bile yok." dedi.

Şarköy Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Elman Bahar başkanlığında, Kaymakam Zekeriya Güney ile birlikte üç kez toplantı yaptıklarını ifade eden Altınok "Benim de katıldığım bu toplantıda, şarap üreticileriyle bir araya gelerek kendilerinden, laboratuara destek istedik. Toplantıya katılan 25 üretici, aramızda kişi başı 4 bin TL veririz, laboratuara 100 bin TL katkımız olur dediler. Maalesef 5-6 şarap üreticisi 25 bin TL bir yardımda bulundu. Namık Kemal Üniversitesi ile Trakya Kalkınma Ajansı laboratuara maddi destek sağladı. Şu an 60-65 bin TL gibi bir paraya daha ihtiyaç bulunduğu bana iletildi." Dedi.

Belediye Başkanı Altınok, Türkiye'nin önemli kuruluşlarından, Marmarabirlik'in, Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatfine, Kaymakam ve Yüksekokul müdürüyle gittiklerini ifade ederek "Burada Marmarabirlik Denetim Kurulu üyesi Kemal Dinç ve Kooperatif Başkanı Kahraman Koçer'e durumu anlattık. Onlar da bize, Tekirdağ'da laboratuar olduğunu, çiftçinin toprak analizlerini yapabilmesi için maliyet oluştuğunu, Şarköy'deki laboratuarın hizmete girmesiyle sonuçların daha kısa sürede alınarak, daha düşük bir bedel ödeneceğini vurgulayarak, laboratuara destek için konuyu, Bursa'ya, birlik yönetim kuruluna götüreceklerinin sözünü verdiler. Şarköy'deki çiftçimiz bu laboratuarın kurulmasıyla hem zamandan kazanacak, hem de cüzi bir para ödeyecek. Kaymakam bey, belediye olarak bizim yardım yapıp, yapamayacağımız sordu. Laboratuar için 13-14 bin TL civarında bir cihaza ihtiyaç varmış. Bu cihazın belediye tarafından alınıp, bağışlanması ile ilgili bizden destek istendi. Bu cihaz alınırsa, laboratuar hizmete girecek. Çok hassas bir laboratuar, belirli bir ısıyı koruması için elektrik kesintileri dikkate alınarak hemen devreye giren jeneratörlere sahip. Çiftçimiz ilaçlama konusunda daha bilinçli hareket edecek, toprak analizine göre ilaçlama yapacak. Yani bu laboratuar çiftçimize büyük fayda sağlayacak." dedi.

Başkan Altınok,

laboratuar için alınması istenilen 13 bin 700 TL tutarındaki cihaz ile ilgili Şarköy Belediyesi gerekli desteği sağlaması konusunda meclis üyeleriyle görüş birliğine varıldığını belirtti.

08.08.2012 10: 36: 42

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Süleyman Altınok Tekirdağ Şarköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title