Haberler

Şarköy'de Yaz Nüfusu 400 Bine Çıktı

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Marmara Denizi'ne kıyısı olan 30 bin nüfuslu Şarköy İlçesi, tatilcilerin akınına uğradı.

Tekirdağ'ın Marmara Denizi'ne kıyısı olan 30 bin nüfuslu Şarköy İlçesi, tatilcilerin akınına uğradı. Yazlıkçılarla birlikte nüfusu 400 binlere çıkan ilçede otel ve pansiyonlarda yer kalmadı.

Tekirdağ'ın yeşil doğası ve masmavi deniziyle ünlü Şarköy İlçesi, yine tatilcilerin akınına uğradı. Trakya'nın mavi bayraklı ender sahiline sahip ilçeye sadece Ramazan bayramının birinci gününde 52 bin aracın geldiği belirtildi. Kış mevsiminde nüfusu 30 bin olan ilçede tatilcilerle birlikte 400 bin yükseldi. İlçedeki otel ve pansiyonlarda yer kalmadı.

Şarköy Kaymakam vekili Enbiya Eken, ilçenin İstanbul'a yakın olması ve mavi bayraklı sahili nedeniyle çok tercih edildiğini söyledi. Şarköy'ün Marmara'nın en temiz denizine sahip olduğunu kaydeden Eken, şöyle dedi:

"Şarköy, İstanbul'a yakın olması ve temiz deniziyle tatilcilerin ilk tercihi haline geldi. Ramazan bayramının ilk gününde araç takip cihazlarına göre 52 bin araç ilçeye tatilcileri taşıdı. Trakya'nın mavi bayraklı ender plajına sahip olan ilçede sıkıntı olmaması için gerekli tedbirleri aldık. Tatilcilerin günlerini güven içinde geçirmelerine çalışıyoruz. Yoğunluk nedeniyle otel ve pansiyonlarda yer kalmadı."

Şarköy İlçesi'nin her yıl yoğun olduğunu bildiren Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Altınok, 30 bin nüfusun tatilcilerle birlikte 400 bini geçtiğini söyledi. Gıda ve su sorunu yaşanmadığını aktaran Altınok, "Tahminlerimize ilçemizin şu an nüfusu 400 bin kişiyi geçti. Geçtiğimiz yıllara göre kurak giden havaların bu sene yoğun yağmasından dolayı göletimiz dolu, su sıkıntısı yaşanmıyor. Pazartesi günü iş başı yapacak olan yaklaşık 10 bin kişinin ilçeden ayrılacağını düşünüyoruz. Diğer misafirlerimiz Ağustos ayının sonuna kadar kalır ve yoğunluk devam eder" diye konuştu.

SAHİLLER DOLU

Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu ilçede, sıcaktan bunalanlar denize girerek serinliyor. İlçede iki mavi bayraklı plaj tatilcilerle dolup taştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Marmara Denizi Tekirdağ Şarköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title