Haberler

?şarkıya 50 Milyon Harcıyor, Haciz Gelince Ağlıyor?

Partisinin İlçe Başkanlığını ziyaretinin ardından Alanya Öğretmenevi'nde köy muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Türel, 'Büyükşehir Yasası' hakkında bilgi verdi.

Türel, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKAYDIN'I SERT BİR DİLLE ELEŞTİRDİ

Partisinin İlçe Başkanlığını ziyaretinin ardından Alanya Öğretmenevi'nde köy muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Türel, 'Büyükşehir Yasası' hakkında bilgi verdi.

Türel, yasayı eleştiren muhalefet partililerin seçim zamanı oy almak için köy köy dolaşarak hizmetlerini anlatmaya başlayacaklarını belirtti.

1930'DA YAZILAN TÜRKÇEYİ YENİ NESİL ANLAYAMAZ

Türkiye'de yerel yönetimlerin yapısının ve hizmet imkanlarının artık değiştiğini kaydeden Türel, Türkiye'de 1930 yılında yazılmış yerel yönetimler kanunuyla Ak Parti iktidarına kadar idare edildiğini söyledi. Antalya'da 2002'de belediye başkanlığına aday adayı olduğunda Belediye Kanunu'nu okuduğunu vurgulayan Türel, 1930 Türkçesiyle yazılan kanundan bir şey anlamadığını vurguladı. 1930'da yazılmış kanununla 2004'e kadar gelindiğine değinen Türel, "Çağın değişimine ayak uyduran, günün koşullarına ihtiyaç duyulan belediye kanuna 2004 yılında AK parti iktidarıyla kavuştuk" dedi.

KÖYLERE HİZMET BÜTÇESİ AYIRMAYAN HESABINI VERİR

Antalya'nın tüm köylerine İl Özel İdaresi'nin 2012 yılında ayırdığı bütçenin 10 milyon lira olduğuna işaret eden Türel, yeni yasayla birlikte bu bütçenin artacağına değindi. İlçe belediyelerin bütçelerinin yüzde 10'unu köylere ayırmak zorunda olduğuna değinen Türel, "Bunu ayırmazsa, harcamazsa suç işler, soruşturma geçirir ve bunun hesabını da verir" dedi.

Büyükşehir Yasası'nı çıktığında muhalefetin tepkisiyle karşılaştıklarını anımsatan Türel, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Ben bu kanunla Antalya'ya zor hizmet ediyorum. Bu kanun çıktıktan sonra Alanya'nın köylerine nasıl hizmet edeceğim?' dedi. Şimdi o gün Alanya'nın köylerine nasıl hizmet ederiz, diyenler seçimler yaklaştı. Sizlerin köylerine gelecekler ve diyecekler ki 'Alanya'nın köylerine en iyi hizmeti ben getiririm' diyecekler" diye konuştu.

'ŞARKI- TÜRKÜYE 50 MİLYON?

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sanat etkinlikleri için yaptığı harcamaları da eleştiren Türel, belediyenin festival, panel ve konser gibi etkinliklere yıllık 50 milyon lira harcadığını iddia etti. Belediyeye bir firmaya olan borcundan dolayı haciz geldiğini vurgulayan Türel, "Belediye başkanı haciz geldi diye ağlıyor. Kendi yandaşlarına milyonlar ödüyor, oraya parayı buluyor. Ama memleketin hizmetine gelince yok. Benim dönemimde yapılan kavşakların hepsinin maliyeti 5 milyon Türk lirasıdır. Biz şarkıya o kadar para harcamak yerine 10 tane kavşak yapabilirdik" diye konuştu.

Toplantıya, Alanya Belediye Başkan Hasan Sipahioğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, hakem Kuddusi Müftüoğlu, İl Genel Meclisi üyeleri ve belde belediye başkanları ile ilçe teşkilatı üyeleri katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Türkiye Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title