Haberler

Sarkisyan: Atatürk'ün Mozolesine Çelenk Koyulması Acı Veriyordu

Güncelleme:

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, "Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı Türkiye'yi ziyaret ettiğinde Atatürk'ün mozolesine çelenk koyması bize acı veriyordu" dedi.

1915 olaylarının 100. yıl dönümü olması sebebiyle çıkan "soykırım" tartışmalarıyla gündemin odağında olan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Rus televizyon programı "Pozner"e katılan Sarkisyan, "Sovyetlerin yıkılmasından üzüntü duyuyor musunuz?" sorusuna, "Ermenistan, yeni kurulmuş ve halkı soykırımdan geçirilmiş bir ülke olarak Sovyetler Birliği döneminde ancak kendine gelebildi. Kısa sürede birlik içinde önde gelen cumhuriyetlerden biri oldu." dedi.

"ATATÜRK'ÜN MOZOLESİNE ÇELENK KONMASI BİZE ACI VERİYORDU"

Sarkisyan sözlerine şöyle devam etti:

"Tabii o yıllarda Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı Türkiye'yi ziyaret ettiğinde Atatürk'ün mozolesine çelenk koyması bize acı veriyordu. Çünkü o çelenk bizim adımıza da oraya konuyordu" dedi.

"ŞİMDİKİ TÜRKİYE YÖNETİMİNİ SUÇLAMIYORUZ AMA..."

Aynı programda güncel konulara da değinen Sarkisyan, "Biz şimdiki Türkiye yönetimini soykırım yapmakla suçlamıyoruz. Ancak Türkiye yönetimi soykırımı inkar ederek o trajediye suç ortağı olmuş oluyor. Onları sırtındaki bu yükten kurtulmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Serj Sarkisyan Ermenistan Güncel Haberler

500

Yorumlar (275)

RusyamobilWeb@haberler.com:

Bu topraklardan hepsini atti ya ATATURK ondandir beter olun keske haritadan silseydi zamaninda sizin gibileri...

13
87
yanıtYanıtla
orbay:

Ya istiklal, ya olum. Kemal Ataturk. . . . istediginiz ''soykirimin'' taninmasi degil, sadece turkiyeyi zora sokup, elini baglayip, toprak ve para istemektir. Bunu çoçuklar da biliyor. senelerdir agliyrosun, peki ya azeri topraklarini neden isgal ettiginizi neden demiyorsunuz. Bu baska mesele diyip gerçiyorsunuz. . .

11
68
yanıtYanıtla
mwtmobilWeb@haberler.com:

Yasasin Ermenistan ve Kurdistan Kardesligi

5
68
yanıtYanıtla
ErivanmobilWeb@haberler.com:

Ermeni halki zeki ve sanatkar bir HALKTIR Turk zekasiyla kiyaslanmiyacak kadar guzel bir halktir

9
51
yanıtYanıtla
ceyhanlımobilWeb@haberler.com:

Ne kadar ermeni var hepsinin

52
5
yanıtYanıtla
biliyorum:

ermeniler yeminli Türk düşmanlarıdır sakın aman vermeyin bu karayüzlülere

28
23
yanıtYanıtla
mhp:

Onaylıyor musunuz Ak Partililer Ermenileri ? Siz de nefret ediyorsunuz onlar da. . Tarafsınız işte. Üstelik 1915 lerde Atatürk ilgili olmamasına rağmen bir de bunu diyorlar, düşmanlıklarına bakın yani.

3
46
yanıtYanıtla
agopmobilWeb@haberler.com:

Ben bir Ermeniyim Dedelerimizi katlettiniz

6
43
yanıtYanıtla
şamilmobilWeb@haberler.com:

Akpliler ile ermenilerin bir ortak noktası daha ortaya çıktı.

23
26
yanıtYanıtla
sanremo:

hay sizin katliamınıza da milletinizede yapıştınız yakamıza düşmüyorsunuz sanki isviçresiniz anasını satayım halkınız açlıktan ölüyor hala katliam peşindesiniz halkınızı bu saçmalıklarla ne kadar uyutacaksınız bakalım dünyanın bazı milletleri refah içinde ermenilerin ağzı kokuyor hala uyuyorlar yok neymiş soykırım kafanızı çalıştırın osmanlı katliam yapsa şuan dünyada ermni olmazdı osmanlı yarım iş yapmaz

48
1
yanıtYanıtla
Tüm 275 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title