Haberler

Şarkışla'dan Kısa Kısa

Şarkışla ilçesine bağlı Gürçayır beldesindeki Gürçayır Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından okulun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kermes düzenlendi.

Şarkışla ilçesine bağlı Gürçayır beldesindeki Gürçayır Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından okulun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kermes düzenlendi.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen kermesin açılışına, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Gürçayır Belde Belediye Başkanı Osman Özkan, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, daire amirleri ve veliler katıldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Adnan Kılıç, kermese katılanlara teşekkür etti. Okul Müdürü Mustafa Soytürk ise kermesten elde edilen gelirin, okulun tadilatı ile okul bahçesinde bulunan eski yapının yıkılması ve çevre düzenleme çalışmalarında kullanılacağını ifade etti.

İlçede çevre temizliği yapıldı

Şarkışla Belediyesi, Şarkışla Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Çevre Günü" dolayısıyla çöp topladı.

Şehir stadyumunda başlatılan etkinliğe Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Şarkışla Kaymakamı Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Toplumlara çevre bilincinin yerleştirilmesi gerekir. Çevre temizliği konusunda herkes duyarlı davranmalıdır" dedi.

Belediye Başkanı Oğuz  da çevre temizliğinin önemine değinerek, "Tabii kirlenme deyince sadece akla çöpler gelmemeli. Onların ötesinde de doğanın ve havanın kirlendiğini, bir takım canlı tiplerinin de yok olduğunu görüyoruz. Bu da toplum sağlığını tehdit ediyor. Bu yüzden de gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Gül, Oğuz ve diğer ilçe protokol üyeleri çöp topladı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title