Haberler

Şarkışla'da Kurbanlık Satışları Başladı

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kurulan canlı hayvan pazarında, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık satışları başladı.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kurulan canlı hayvan pazarında, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık satışları başladı.

İlçede, besiciler ve tüccarlar, kurbanlık için besledikleri hayvanlarını satmak üzere sabahın erken saatlerinde pazara getirdi.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yüklendiği araçlar, alanın girişindeki dezenfekte bölümünden geçirilerek pazara alındı.

Vatandaşlar, da canlı hayvan pazarına gelerek alışveriş yaptı.

Pazarı gezen Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazarda yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yoğunluğun arttığını belirterek, "Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olan Şarkışla pazarına binlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvan geliyor" ifadesini kullandı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin pazarda sıkı denetimler yaptığını kaydeden Oğuz, "Büyükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve şap aşısı, küçükbaş hayvanlardaysa kulak küpesinin yanı sıra, veba aşısı olup olmadığı da kontrol ediliyor. Pazar alanına eksik evrakı olan hayvanlar alınmıyor" diye konuştu.

Besicilerden Ali Balıkçı ise bu yıl kurbanlıkların küçükbaş hayvanlar için 600-650 lira, büyükbaş hayvanlardaysa bin-bin 200 lira olmasını beklediklerini kaydetti. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Turgay Oğuz Kurban Bayramı Şarkışla Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title