Haberler

Şarkılarımdan Bazen Ben Bile Sıkılıyorum

Son Albümü 'Eylül Geldi Sonra' ile Gündemde Olan Emre Aydın.

Hüzünlü şarkıların sevilen sesi Emre Aydın, uzun süredir İsveç'in başkenti Stockholm'de son albümü 'Eylül Geldi Sonra'nın kayıtlarıyla uğraşıyordu. Albüm, geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı. Genç şarkıcı, yeni şarkılarını Yeni Aktüel'e anlattı...

'Eylül Geldi Sonra' nasıl bir albüm oldu?

Çıkış şarkımız 'Akşamlarda Parmak İzlerin' oldu. İki tane cover var bu albümde; biri Sezen Aksu ve Zülfü Livaneli'nin 'Belalım'ı, diğeri de Nazan Öncel'in 'Geceler Kara Tren'i... Aslında Sezen Aksu ve Nazan Öncel destekli bir albüm yaptım diyebilirim.

İsimsiz olarak 'trip hop' işler yapmak istediğinizi söylemiş- tiniz...

İsimsiz çıkarak veya bir grup kurarak İngilizce trip hop albüm yapma niyetim var. Evde sürekli trip hop dinliyorum, seviyorum yani. İçimde ukdedir. Birlikte çalışacak birini bulsam, "Hah ben de seni arıyordum" diye yapışacağım yakasına.

SENARYOMU BİTİRDİM

İçinizdeki bir ukde de korku filmi yapmaktı...

Evet, bitirmek üzereyim senaryoyu. Aklıma her estiğinde oturamıyordum senaryonun başına. Tak diye araya turne giriyor, üç ay gecikiyor. Ama bir korku filmi projemiz var ve ilerliyor.

Bir önceki albümü Londra'da kaydettiniz. Yeni albümü ise Stockholm'de. Sonuçtan memnun musunuz?

Bu sefer çok zorlandım. Araya bazı işler girdi ve kayıtlar gecikti. Fakat gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, benim içime sindi. Elbette bir kişi bile beğenmese çok üzülürüm ama dinleyici olarak çok iyi bir albüm olduğunu düşünüyorum.

Şarkılar bitince ekibin dışında kimlere dinletiyorsunuz?

Aileme yolluyorum; onlar benden daha heyecanlı. İki şarkı dinletip "Hangisi daha iyi?" dediğinizde, insanlar kendi beğenisinden çok ticari gözle size yardımcı olmaya çalışıyor. Bunu bilerek dinletiyorum. İki sene stüdyoya kapanıyoruz ve bir süre sonra o şarkıları duymamaya başlıyoruz. Zevkime güveniyorum. 2002'de ilk albümümü yaptım, artık bu işi biliyorum ben. Pop rock kategorisinin genelini yansıtıyor benim zevkim. Kimse beğenmese de arkasındayım yani bu albümün.

Geçen kış 'Soğuk Odalar' single'ınızı çıkardığınızda, hayranlarınız sizden bir albüm beklemişti.

Albüm yaparken benim kadar yorulan biri daha var mıdır bilmiyorum. Single yaptığım zaman bana epey kızdı insanlar. Ama ben birinci albümde de kafama göre gitmiştim. Üzerimde bir baskı var, bu da olumlu bir şey. Bana kalsa bitmez işler. Gece 02.30'da şarkının mastering'i yapan adamla kavga edebiliyorum.

Yapmaktan pişmanlık duyduğunuz bir şey var mı müzik kariyerinizde?

Birinci albüme biraz daha karakterimi yansıtabilirdim. Aynı şarkılarla, o albümün sound'unu daha iyi yapabilirdik. 'Afili Yalnızlık' konusunda kendimi eleştiriyorum. Birkaç tane daha eğlenceli şarkı yapabilirmişim. Evde son albümü dinlerken birisi "Ne acı çekmiş be arkadaş' diyecekler yine!" dedi. Benim de içimi sıkıyor bazen kendi şarkılarım yahu!

'AVRUPA'NIN EN SEVİLEN İSMİYİM' DEMEDİM Kİ!

Geçtiğimiz aylarda isminiz You- Tube yolsuzluğu haberleriyle anıldı. MTV'de kazandığınız ödüle hile karıştığı iddia edildi.

Bu konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. MTV Ödülleri'nde kazandığımız 'European Best Act' ödülü; sadece Avrupa'da tanınan, o ülkelerin MTV'leri tarafından seçilmiş kişilerin yarıştığı, oy sınırlamasının olmadığı bir olay. Ben "Avrupa'nın en sevilen sanatçısıyım" demedim ki, muhtemelen o kişi halen Michael Jackson'dır. Bugün yine aday olsak, yine fan'larımız bizi destekler. Sınırsız sayıda oy atılabilen bir yarışmada nasıl hile yapabilirsiniz ki?

MICHAEL ÜSTÜNE EMEL SAYIN AÇARIM

Bu ara kimleri dinliyorsunuz?

Yalın, Bengü ve Mustafa Sandal'ın 'Tesir Altında'sı... Hayko'nun (Cepkin) albümünü dinliyorum bir de.

Çok eleştirildi Hayko Cepkin'in albümü...

Hayko'yu, artık kimsenin sözlerini dinlememeye başladığı için seviyorum. Onun bu konuda inat edeceğini biliyorum. Hayko'nun albümü, bence bir süre sonra bir yere gelecek. Konsepti tam oturtamamış olabilir insanlara göre. İlk çıktığı zamanlarda da Hayko'nun tarzı tartışılıyordu zaten. Ben Hayko'nun yanında Neşet Ertaş da dinliyorum. Son 10 gündür Michael Jackson dinliyorum. Jackson'ın üstüne de Emel Sayın açıyorum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Hayko Cepkin Emre Aydın Stockholm Eylül Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title