Haberler

Şarkikaraağaç Eski Belediye Başkanı Tahliye Edildi

Ankara 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nce "Sahte para bulundurmak" suçundan tutuklanan ve Şarkikaraağaç ilçe belediye başkanlığı düşen Mevlüt Özdemir, "3.Yargı Paketi" kapsamında tahliye oldu.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "Sahte para bulundurmak" suçundan tutuklanan ve Şarkikaraağaç ilçe belediye başkanlığı düşen Mevlüt Özdemir, "3. Yargı Paketi" kapsamında tahliye oldu.

Yaklaşık 2 ay önce tutuklanan Özdemir, 3. Yargı Paketi'nin yürürlüğe girmesiyle iki gün önce serbest bırakıldı. İlçeye dönüşünde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Özdemir için kurban kesildi.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, görevde bulunduğu süre içinde daima halkına hizmet ettiğini ve haksız bir suçlamadan dolayı da böyle bir olayla karşı karşıya kaldığını savundu.

Özdemir, ilçeye hizmet etmeye devam edeceğini bildirdi.

Mevlüt Özdemir, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 29 Ocak 2007'de "Sahte para bulundurmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis ve 2 bin TL adli para cezasına çarptırılmış, ceza Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nce de 8 Temmuz 2009'da onanmıştı. Bunun üzerine Özdemir, yaklaşık 2 ay önce tutuklanmıştı.

Muhabir: Mehmet Erbek / Hatice Özdemir

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ISPARTA

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Özdemir Şarkikaraağaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title