Haberler

Sarıyer'de Yeni Yıl Yemeği

Fener Rum Patriği Bartholomeos, 2016 yılının dünyada barışın, selametin, huzurun hakim olduğu, savaşlar yüzünden evinden ve ülkesinden olan milyonlarca mültecinin sorunlarının çözüldüğü bereketli bir yıl olmasını diledi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, 2016 yılının dünyada barışın, selametin, huzurun hakim olduğu, savaşlar yüzünden evinden ve ülkesinden olan milyonlarca mültecinin sorunlarının çözüldüğü bereketli bir yıl olmasını diledi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Tarabya Oteli'nde, yeni yıl yemeği verdi. İnanç önderleri ve konsolosların katılımıyla gerçekleşen yemekte konuşan Genç, her yıl düzenledikleri programın dostluk ve kardeşlik buluşması haline geldiğini söyledi.

Tüm imkanları kullanarak, adalet, eşitlik ve barış için ellerinden gelen her çabayı gerçekleştirmek için bir kez daha burada el el üstüne koymak istediklerini ifade eden Genç, "Yaklaşmakta olan 2016 yılının, hepimize ölüm değil, kardeşçe yaşam haberlerinin geldiği, savaş değil, karnaval etkinliklerinin duyulduğu, silah sesi değil, şarkıların yankılandığı, barut değil çiçek kokularının hakim olduğu günler getirmesini diliyorum" dedi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos da tarih boyunca farklı din mensuplarının bir arada yaşadığı ülkelerin bulunduğunu belirterek, üzerinde doğup büyüdükleri bu toprakların böyle bir geçmiş ve derin tecrübesinin olduğunu aktardı.

Bu gerçeğin bugün hemen hemen tüm ülkeler için geçerliliğine dikkati çeken Bartholomeos, şöyle konuştu:

"Onların yeni karşılaştıkları bu durum hakkında ise bizler burada derin bilgi sahibiyiz. Dinsel ve mezhepsel farklılıkların gerekçe gibi gösterilmeye çalışıldığı bir dönemde, bizlerin buradaki birlikteliği karşılıklı sevgi ve saygısı anlamlı bir cevaptır. 2016 yılının dünyada barışın, selametin, huzurun hakim olduğu, savaşlar yüzünden evinden ve ülkesinden olan milyonlarca mültecinin sorunlarının çözüldüğü bereketli bir yıl olmasını diliyorum."

Etkinliğe, İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Kalkancı, Türkiye Ermeni Katolikleri Başpiskoposu Levon Arkiepiskopos Zekiyan, Hacıbektaş Dergahı Postnişini Veliyettin Ulusoy, Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva, Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul ve Ankara Metropoliti Yusuf Çetin, dini temsilcilerle çok sayıda ülkenin konsolosu katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bartholomeos Şükrü Genç Türkiye Sarıyer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title