Haberler

Sarıyer'de 2 Kadının Öldüğü Otobüs Kazasında Karar Çıktı

Ümit TÜRK/İSTANBUL, ( DHA) SARIYER Tarabyaüstü'nde, İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı halk otobüsünün yaptığı trafik kazasında 2 kadının ölümüne, 8 kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 22,5 yıla kadar hapsi istenen şoför Fikret Gülbahar'ın yargılandığı davada karar çıktı.

Ümit TÜRK/İSTANBUL, ( DHA) SARIYER Tarabyaüstü'nde, İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı halk otobüsünün yaptığı trafik kazasında 2 kadının ölümüne, 8 kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 22,5 yıla kadar hapsi istenen şoför Fikret Gülbahar'ın yargılandığı davada karar çıktı. Şoför Fikret Gülbahar, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Gülbahar'ın ehliyetinin de 3 yıl süre ile geri alınmasına karar verdi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Fikret Gülbahar (61) ile taraf avukatları katıldı. Söz alan kazada yaralananların avukatları, şoför Fikret Gülbahar'ın "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

"ARAÇ ARIZALI OLDUĞU İÇİN KAZA YAPTIM"

Esas hakkındaki savunması sorulan sanık Fikret Gülbahar, "Araç arızalı olduğu için kaza yaptım. Öncesinde araçlara çarptığım için ön cam kırıldı. Önümü göremediğim için de kontrolümü kaybettim. Hatırladıklarım bunlar. Takdiri yüce mahkemeye bırakıyorum" diye konuştu.

7 YIL 6 AY HAPİS CEZASI...

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Fikret Gülbahar'ın "Taksirle birden fazla insanın ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçunun sabit olduğu gerekçesiyle 9 yıl hapis cezası verdi. Cezada indirime giden mahkeme, Gülbahar'ı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca Gülbahar'ın 3 yıl süre ile sürücü belgesinin geri alınmasına karar verdi.

BİLİRKİŞİ RAPORU: "OTOBÜS ŞOFÖRÜ TAMAMEN ASLİ KUSURLU"

Kazaya ilişkin düzenlenen bilirkişi raporunda şoför Fikret Gülbahar'ın "Tamamen asli kusurlu" olduğu belirtilmişti. Raporda ayrıca, yayaların ve kaza anında olay yeri ve çevresinde bulunan araçların ise 'kusursuz oldukları' kaydedilmişti.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 23 Şubat 2015 tarihinde Fikret Gülbahar'ın İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı olarak çalışan 34 KB 0101 plakalı, 2013 model 'Erguvan' tipi halk otobüsüyle Tarabyaüstü-Kabataş seferini yapmak üzere saat 14.30'da ilk duraktan boş olarak hareket ettiği anlatıldı. Gülbahar'ın saat 14.32'de ikinci duraktan yolcu aldığı, saat 14.38'de sonraki durakta bir yolcu daha aldığı, saat 14.40'ta ise Kireçburnu Araba Yolu Caddesi, İsmar Market önüne geldiğinde araçlara ve yayalara çarptığı, olayda kaldırımda yürüyen Gülferiye Düzgün (48) ve Sevim Paralı'nın (59) öldüğü ve 8 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Şoför Fikret Gülbahar'ın "Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title