Haberler

Sarıyer Belediyesi Önünde Siyah Çelenk Eylemi

Charlie Hebdo dergisinde yer alan bazı karikatürleri yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi'ni destek ziyaretinde bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bir grup tarafından protesto edildi.

Charlie Hebdo dergisinde yer alan bazı karikatürleri yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi'ni destek ziyaretinde bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bir grup tarafından protesto edildi.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı belediye binasına üzerinde 'Peygamberimize Saygı Bekliyoruz" yazılı siyah çelenkle gelen grubun önü, çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Polis grubun geçişine izin vermedi. AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve polis arasında tartışma yaşandı. Polis, Bayraktar ile birlikte 5 kişinin siyah çelengi bırakmasına izin verdi.

POLİS KARŞIT GRUPLARI BİRBİRİNE YAKLAŞTIRMADI

Öte yandan karşıt bir grup da belediye binasının önüne çelenk bırakılmasına tepki gösterdi. Polis iki grubun birbirine yaklaşmasına barikat kurarak engel oldu.

BAYRAKTAR : BATI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ADI ALTINDA İSLAM DÜNYASINA TERÖRİST DAMGASI VURULMAYA ÇALIŞIYOR

Bayraktar yaptığı basın açıklamasında, "Batı basın özgürlüğü adı altında İslam dünyasına terörist damgası vurulmaya çalışıyor. Biz her türlü terörü kınıyor ve reddediyoruz. Anamızdan babamızdan daha önemli Hz. Peygamberimize hakaret edenle destek veren arasında hiçbir fark yoktur." dedi.

SARIYER BELEDİYESİ'NDEN YAZILI AÇIKLAMA

Sarıyer Belediyesi tarafından da konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik terör tehditlerine karşı gazeteyi ziyaret etti. ve olası kanlı eylemlerin Türkiye'de ve Cumhuriyet Gazetesi'nde de yaşanmaması için destek verdi. Kardeşlik, birlik, barış ve huzur meajları sundu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç aynı şekilde Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yaptığı gibi terörü kınadı..." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Charlie Hebdo Şükrü Genç Sarıyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title