Haberler

Sarıyer Belediye Başkanı'ndan Kaza Yorumu: 'Cehalet Kazası'

Zekeriyaköy’de büyük araçların girişinin yasak olduğu yola giren mobilya yüklü kamyon, freni boşalınca takla atıp su kanalına düştü.

Kamyonda sıkışan 4 kişi yaralanırken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kaza için “Cehalet kazası” yorumunu yaptı. Kaza, saat 12.00 sıralarında Zekeriyaköy- Bahçeköy yolu üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 34 YL 1301 plakalı mobilya yüklü kamyonun sürücüsü Kazım Yurt, büyük araçların girişine yasak olan yola girdi. Yokuş aşağı giden kamyon, freni boşalınca kontrolden çıktı. Takla atan kamyon, bariyeri aşarak su kanalına düştü. Kaza sonrası kamyonda bulunan İbrahim Karaduman kendi imkanlarıyla dışarı çıkarken, sürücü ve yanında bulunan 2 kişi ise araçta sıkıştı.

Kamyondaki mobilyalar da etrafa saçıldı. Araç içinde sıkışan yaralıları kurtarmak için olay yerine Sarıyer ve Maden İtfaiyesi’ne bağlı ekipler sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmalarının ardından sürücü Kazım Yurt ile araçta bulunan Cem Yıldırım ve Cemal Hasanoğlu sıkıştıkları yerden çıkartıldı. Kamyon sürücüsü olay yerine gelen ambulansla Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer yaralılar için ise ambulans beklendi. Yaralılar, olay yerine gelen Sarıyer Belediyesi’ne ait ambulansla hastaneye sevk edildi.

“CEHALET KAZASI”

Kazayı duyarak olay yerine gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, olayla ilgili bilgi aldı. Kazanın yaşandığı yolda her türlü önlemin alındığını belirten Genç, “Bir otobüs kazası olmuştu burada. Yolu açmışlardı, biz yolu kapattık. Ufak araçlar girerken zorlanmasına rağmen bu araçların girmesini anlamıyorum. Yazık, tekrar önlem alacağız. Her 10 metrede bir de hız limit levhaları var.

Onlara da uymadı herhalde. Normalde 30’la gelse böyle bir kaza olmaz. Özellikle büyük araçların gelmesi yasak. Cehalet kazası ve giderek de bu kazalar artıyor. İnşallah kısa sürede toparlarız. Cehalet kazaları artıyor” diye konuştu. Görgü şahitleri ise, “Kamyon hızla geldi. Sürücü aracı durdurmaya çalıştı ama bariyere girdi” dedi.

Kaza nedeniyle trafik bir süre aksadı. Kaza yapan kamyon ve etrafa saçılan mobilyaların kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

ERHAN YILMAZ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaduman Şükrü Genç Bahçeköy Sarıyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title