Haberler

Sarıveliler'de Süt Sığırcılığı Tesisinde Sona Gelindi

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde belediye öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından müşterek yürütülen, Sarıveliler İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin uygulayacağı Büyükbaş Süt Sığırcılığı ahır projesi için sona gelindi.

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde belediye öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından müşterek yürütülen, Sarıveliler İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin uygulayacağı Büyükbaş Süt Sığırcılığı ahır projesi için sona gelindi.

Belediye Başkanı Hayri Samur, Turcalar Mahallesi'nde yapıma başlanan ve sona gelinen 50 büyükbaş hayvan kapasiteli işletmede incelemelerde bulundu. Tarım ve hayvancılığın Sarıveliler'in kalkınması için lokomotif bir sektör olduğunu belirten Başkan Samur, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve vatandaşımızın ekonomik imkanlarının artırılması için Sarıveliler'de tarım ve hayvancılığın hızla gelişerek istenilen seviyeye gelmesi için, başta Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nca uygulanan politikaların son derece önemli olduğunu kaydetti.

Samur, şu anda ilçemizde yapımı devam eden büyükbaş süt inekciliği tesisinin müşterek toplu ahır, idari bina ve sağım hane inşaatının yüzde 80'i tamamlanmış olup, kalan kısmının yapımı devam etmektedir. İnşaat süreci tamamlandıktan sonra hayvan alımları ile ilgili çalışmalara başlanacaktır. Çiftçilerin gelişen ve değişen tarım ve hayvancılık teknolojilerini kullanmaları ve her tür yeniliğe açık olmaları başarı şansımızı artıracak. İlçedeki mevcut hayvancılık işletmelerinin büyük çoğunluğu ekonomik işletmecilikten uzak. Bu işletmelerden daha yüksek verim olmak için koşulların iyileştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca işletmeler yeterli alet ve ekipmana da sahip değiller. Bu bakımdan üretim planlamaları ile hayvancılığımızı geliştireceğiz" dedi.

Samur, bu projeye emeği geçen başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan olmak üzere, eski Kaymakam Ömer Faruk İlhan'a İl ve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlerine, emeği geçen herkese teşekkür etti. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıveliler Hayri Samur Karaman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Ümit BayındırmobilWeb@haberler.com:

İlçemizde birlik beraberlik içinde böyle bir uygulama çok güzel.Biyogaz tesisini ilave edilebilme imkanları oluşturulsa çok iyi olur,oluşan metan gazı atmosferi karbondioksitten 25 kat daha fazla kirletiyormuş.Yemi ilçemizde üretip vatandaşa gelir oluşturulsa çok iyi olur.Har vurup harman savuranlara değil tabi,Teşviklere kanıp hazır yem kesinlikle kullanmayın,Çünki doğal kanserojen maddesi olan soya küspesi kullanılıyor.İnsanlara kötülük edersiniz.Türkiyede milyonlarca ton soya küspesi kullanılıyor.Sistematik olarak vatandaşlarımız devlet teşvikiyle kanser yapılıp,bazı kişiler zengin ediliyor.Bilginize sunarım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title