Haberler

Sarısülük'ün Cenazesiyle İlgili Dava

Ankara'da Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün cenaze töreninin yapıldığı gün, Kızılay ve civarındaki izinsiz gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 35 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara'da Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün cenaze töreninin yapıldığı gün, Kızılay ve civarındaki izinsiz gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet" suçundan dava açılan 35 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmada bazı tanıklar dinlendi.

Tanık Yağmur Karagöl, söz konusu olaylarla ilgisinin bulunmadığını savunarak, "Sıhhiye'de otobüs bekliyorduk, gecikince eylemin bittiğini düşünerek Güvenpark'a yürüyüp dolmuşa binmeye karar verdik. Kızılay'a doğru yürürken karşımızdan polislerin geldiğini gördük. Yönümüzü değiştirdik, diğer taraftan da polisler geldi. Sadece içimizden Eyüp arkadaşımızı darp ederek gözaltına aldı" ifadesini kullandı.

Tanıklardan Sevim Polat da eyleme katılmadıklarını ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Üç arkadaşımla Sıhhiye'de otobüsten indik, ODTÜ'ye gidecektik. Ancak otobüs gecikti. Biz de Kızılay'a yürüyüp dolmuşa binmek istedik. Sıhhiye köprüsünden aşağı inerken insanların kaçarak bize doğru geldiğini gördük. Polisler de geldi, Eyüp Can'ı alarak polis aracına bindirdiler. Olaylarla hiçbir şekilde ilgimiz yok."

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Seda Can Maral ise suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep etti.

Mahkeme, bazı eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 35 sanığın, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına Muhalefet suçundan 3'er yıla kadar hapisleri isteniyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Ethem Sarısülük Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title