Haberler

Sarısülük Davasının Hakimi Çekilmek İçin Dilekçe Verdi

Güncelleme:

Ethem Sarısülük davasında uyuduğuna ilişkin görüntüleri sosyal medyaya düşen Üye Hakim Cevdet Bak davadan çekilmek için dilekçe verdi.

Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Ankara'da yapılan gösterilerde polis kurşunu ile Ethem Sarısülük hayatını kaybetmişti. Polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Mahkeme tarafsızlığından şüphe edildiği gerekçesiyle üçüncü duruşmadan çekilme kararı almıştı. Sarısülük davasının üçüncü duruşmasında uyduğuna ilişkin görüntüleri sosyal medyaya düşen Üye Hakim Cevdet Bak davadan çekilmek için dilekçe verdi.

BAKANLIK MAHKEMENİN TALEBİNİ REDDETMİŞTİ

İtiraz üzerine mahkemenin bu kararı üst mahkeme konumunda olan Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi davadan çekilmenin yerinde olmadığına karar vererek dosyayı tekrar 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Bunun üzerine davaya bakan mahkeme kararın bozulması için Adalet Bakanlığı'na 'yazılı emir' yoluna gidilmesi için başvuruda bulundu. Ancak Bakanlık Sarısülük davasına bakan mahkemenin bu talebini reddetmişti. Bu nedenle 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti toplanarak 7 Nisan 2014 tarihinde dördüncü duruşma için karar almıştı.

UYUYAN HAKİMDEN ÇEKİLME DİLEKÇESİ

Davanın üçüncü duruşmasında Savcı Mustafa Şahin ile Üye Hakim Cevdet Bak'ın uyuduklarına ilişkin görüntüler sosyal medyaya yansımıştı. Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Mahkemenin yeni duruşma tarihi belirlenmesine rağmen üye hakim Cevdet Bak davadan çekilmek istediğine ilişkin bir dilekçeyi mahkemeye sundu. Mahkeme başkanı da üye hakimin talebinin değerlendirilmesi için dosyayı bir kez daha Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Gönderme kararında şöyle denildi:

"Üye Hakim Cevdet Bak'ın dosyadan çekilme dilekçesi vermesi nedeniyle CMK 30/2 maddesi gereğince bu hususun değerlendirilmesi için Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verilmiştir."

Bu karar nedeniyle Sarısülük davasına ilişkin 4 klasör tekrar üst mahkemeye gönderildi.

"HAKİMLİĞİ BIRAKSINLAR"

Sarısülük ailesinin Avukatı Murat Yılmaz Üye Hakim Cevdet Bak'ın dava dosyasından çekilme kararının yargılamayı uzatmaya yönelik bir girişim olduğunu iddia ederek şunları söyledi: Bu karar yargılamayı uzatmaya yönelik bir girişimdir. Daha önce Üye Hakim Cevdet Bak'ın da içinde bulunduğu heyetin çekilmesine ilişkin kararı mahkeme yerinde bulmamıştı. Yeniden buna ilişkin bir dilekçe verilmesini dosyası oyalamaya yönelik bir girişim olarak değerlendiriyoruz. Bu yargılamayı yapanların Hakimlik mesleğini bırakmalarını talep ediyoruz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ethem Sarısülük Ahmet Şahbaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (11)

DİYARBEKİR Lİ KÜRT ZAZA SİBGATULLAHrecepisik5:

ULAM KATİL DEVLET OLMAZ OLSA OLSA SİZ KATİL OLURSUNUZ.

21
16
yanıtYanıtla
MARDİNLİ METİNbeyazit_metin@hotmail.com:

GİMGİM SEN TÜRKÇE BİLİYORSUN DA NE OLUYOR ADAM OLAMADIKTAN SONRA YAZDIKLARINI OKU BAKALIM TÜRKÇE'DE PİP POP DİYE BİR KELİME VARMI?

yanıt0
yanıt0
ElezizliZaza Harzoharzo3@hotmail.com:

Ulan bir genç hiç bişey yokken öldürülmüş Alevi olduğu içinmi yoksa Fakir ve sahipsiz olduğu içinmi vuruyorsunuz düşen garibana .Sen Diyarbakırlı ve Kürt değilsin Kürt insanı Mert olur garibana ve düşene vurmaz.Allah rahmet etsin bu kardeşimize.Bildiğim bir tek aklını kaçırmış Babası varmış ne diyeyim Etemi öldüren polisi bıraksalarda Vicdanı onu çıldırtacak bu dünyasıda öbür dünyasıda kara olsun.

22
14
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR Lİ KÜRT ZAZA SİBGATULLAHrecepisik5:

GİMGİM E CEVAPTIR:SEVGİLİ GİMGİM KARDEŞİM BEN AP AÇIK YAZDIM SEN NASIL OLUR DA ANLAMADIN? ULAN KATİL DEVLET OLMAZ OLSA OLSA ORADA KATİL DEVLET DİYE SOLOGAN ATANLAR KATİL OLUR.BEN DEVLETİMİ VE MİLLETİMİ HER ŞEYİN ÜZERİDE SEVİYORUM.ŞİMDİ ANLADIN MI? ES GURBANİ CAW BELİKA!

15
11
yanıtYanıtla
MARDİNLİ METİNbeyazit_metin@hotmail.com:

DİYARBEKİR Lİ KÜRT ZAZA SİBGATULLAH kardeşim gimgim gibileri yüzünden canını sıkma değmez adam olduklarını zannederler

yanıt0
yanıt0
Kurdoronahi@hotmail.com:

Bu diyarbekir mardin ismiyle yazan gereksizler. Ulan Kurdler ne zaman zalimin yanında oldu. Siz makarna kömüre onurunuzu satın lafım yok ama Ölene saygı gösterin bari insanlık belirtisi gösterin

17
3
yanıtYanıtla
Hadi Hadiak.parti100@yahoo.com:

Kafatascı CHPliler Kafatascı MHPliler nesini beğenmediniz Diyarbakırlı kardeşimin yazısının. Şunu bilin ki bir gün gelecek bu memleketi korumak ve geliştirmek için gerçek kürt kardeşlerimizle sırt sırta vereceğiz. Sizin gibi ermeni rum ve yahudi kırmalarının hakkından geleceğiz. Diyarbakırlı ağzına sağlık kardeşim.

9
10
yanıtYanıtla
tataryildirimyagmur@hotmail.com:

Amannnn beeeee Gına geldi artık.

7
10
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR Lİ KÜRT SİBGATULLAHrecepisik5656@g:

ADAMIN İSMİ BİLE İSİM DEĞİL ' SARISÜLÜK ' YANİ MİLLETİN KANINI İÇEN SARISÜLÜK NE DEMEK YAHU? NE OLDUĞU İSMİNDEN BELLİ.YAŞASIN ŞEREFLİ KAHRAMAN ATATÜRK ÜN POLİS VE ASKERLERİ,KAHROLSUN ONLARI TAŞLAYAN,ONLARA MOLOTOF ATANLAR ,ONLARA KALKAN ELLER KIRILSI

3
5
yanıtYanıtla
BAĞDEŞTLİalaaddinok21@hotmail.kom:

Sen Diyarbakır lı olamazsın Diyarbakır halkı bu tür oyunlara gelmez kimsen nereli isen ona göre yorum yap ölünün arkasında da bazılarını alet etme öbür dünyada bu hesabı veremezsen

yanıt0
yanıt0
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title