Haberler

Sarısalkım Köyü'nde Su Sevinci

Güncelleme:

Gaziantep Su ve Kanalizasyonu İşleri Genel Müdürlüğü'nün köylerde yaptığı su arama çalışmaları neticelerini vermeye devam ediyor.

Kuraklık nedeniyle artan su sıkıntısının önüne geçmek için yapılan çalışmalar sonucunda Sarısalkım Mahallesi'nin az olan içme suyunu yeterli dereceye getirmek isteyen GASKİ'nin arayışları köy halkını sevindirdi.

5 km uzaklıkta bulunan Beypınar kuyusundan müstakil terfi hattı ile Sarısalkım Köyü'ne içme suyu temin eden GASKİ'ye köy muhtarı ve heyeti duyarsız kalmadı. GASKİ ekibine köy muhtarlığında bir yemek veren Sarısalkım Köy Muhtarı Hakkı Beyazay ile köy heyeti, sevinçlerini ve memnuniyetlerini yetkililerle paylaştılar.

GASKİ Yeraltı Suları Şubesi tarafından Mayıs ayında başlanan çalışmalar Kasım ayında tamamlandığı ve 5 km'lik ishale hattından Sarısalkım Köyü'ne içme suyu temin edildi.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler yaptığı açıklamada, Sarısalkım Köyü'nün içme suyunda bundan sonra herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını ifade etti. 6 aylık bir çalışma neticesinde köyün ihtiyacı olan içme suyunun şebekeye verildiğini ifade eden Sönmezler, "Köyümüzün suyu daha önce çok azmış. Bu çalışma ile köy halkı şimdi daha rahat içme suyuna kavuşmuş oldu. İnşallah bundan sonra köyümüzde herhangi bir sıkıntı yaşanmaz" şeklinde konuştu.

Su girmeyen bir eve hiçbir canlının girmeyeceği örneğini veren Sönmezler, bu doğrultuda Gaziantep genelinde çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Sönmezler, bu çalışmada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Sarısalkım Muhtarı Hakkı Beyazay da, eklenen ishale hattının köy halkına rahat bir nefes aldırdığını ifade ederek, "Köy halkı olarak büyük sıkıntı çekiyorduk. Bizim bu sıkıntımızı gideren GASKİ yetkililerine köyüm adına çok teşekkür ediyorum. Köyümüzü büyük bir sıkıntıdan kurtardılar. Şimdi dünyalar kadar sevindik" diye konuştu.

Köyün 700 haneli ve ortalama 4 bin 500 kişinin yaşandığını belirten Beyazay, "İnşallah bundan sonra su sıkıntısı çekmeyiz. En azından 15–20 sene bu su hattının bize yeterli olacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

Muhtar Hakkı Beyazay, suyun temin edilmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler'e ve tüm GASKİ çalışanlarına teşekkür etti.

Sarısalkım Köyü'ndeki yeni su hattında ve su deposunda incelemelerde bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler'e Genel Müdür Yardımcısı Fatih Budak, Ahmet Öztürk ve Yatırımlar-İnşaat Daire Başkanı Sait Torun ile birlikte daire müdürleri ve yetkililer eşlik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title