Haberler

Sarıoğlu'ndan TOKİ Açıklaması

Tüm İşçi Emeklileri ve Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, TOKİ hakkında açıklama yaparak "Kamuoyunda huzursuzluk çıkartmak isteyenler konuyu yanlış lanse ederek başka mecralara çekmek istemektedirler" dedi.

Tüm İşçi Emeklileri ve Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, dernek binasında yaptığı açıklamada son zamanlarda gündeme gelen ve emeklilerin merak ettiği konulara açıklık getirdi. Kamuoyunda farklı bir algı olduğunu ifade eden Sarıoğlu, şöyle dedi:

"TOKİ Daire Başkanlığından gelen yazı doğrultusunda emekli arkadaşlarımızdan gelen talepleri alıyoruz. Şuana kadar Zonguldak Valisi Ali Kaban'a 547 adet talep ilettik. Kamuoyunda yanlış algı var. Türkiye Cumhuriyetine Başbakanlığına bağlı TOKİ Daire Başkanlığı yazışmalar neticesinde derneğimize, dernekler aracılığıyla emeklilerin talepleri alınarak mülki amirlere verilecek diye yazı geldi. Bu yazı doğrultusunda biz talepleri alıyoruz. Bizim dernek olarak daire vermek daire yapmak gibi yetkimiz yok. Biz Sadece aldığımız talepleri mülki amirler aracılığıyla TOKİ daire başkanlığına gönderiyoruz. Biz şuana kadar aldığımız talepleri valimize ilettik. Taleplerin alınmasından sonra yer tespitleri yapılacak TOKİ yer tespitinin ardından binaları yapacak ve kura çekiminin ardından binalar teslim edilecek. Biz Emekliler Derneği olarak aracıyız. TOKİ daireleri yapacak. Hiç kimse kamuoyunda yanlış anlaşılacak bir algıya sebebiyet verecek yanlış konuşmaması lazım. Biz derneklerin daire yapmak gibi bir yetkimiz yok biz TOKİ Daire Başkanlığı tarafından gelen talepleri alıyoruz. Emekli arkadaşlarımızdan daireler yapılmadan, kura çekilmeden herhangi bir kesinti yapılmayacaktır. Başbakanımız ne dedi. 250 TL taksitle konutu olmayan emeklilerimizi konut sahibi yapacağız dedi. Yani emeklimiz dairesini almadan bir kuruş ödeme yapmayacaktır. Bunu yapmakta TOKİ Daire Başkanlığı'nındır. Yer tespiti ise Zonguldak Valimiz ve yöre milletvekillerimizin işidir. Valimiz bu konuda titiz davranıyor. En kısa zamanda yer tespiti konusunda bir araya gelerek yer tespiti yapılıp bir an önce projelerin yapılması Başbakanımızın verdiği projelerin yerine getirilmesi için emekli arkadaşlarımız seçim öncesi yapılan açıklamaları göz önüne aldı. Ama seçimden hemen sonra kamuoyunda huzursuzluk çıkartmak isteyenler konuyu yanlış lanse ederek başka mecralara çekmek istemektedirler. Biz alınan kararlara güveniyoruz. İnşallah hayırlı olacak. Biz kimseyi çağırıp şuraya yazılın demiyoruz. İsteğe bağlıdır gönül işidir. Gelen arkadaşlarımızın taleplerini alıyoruz. Bazı çevrelerde bunlar uydurmadır. TOKİ yapılmayacak insanları üye yapıyorlar şeklinde doğru olmayan sözler söylemektedir. Biz inanıyoruz hükumetin almış olduğu karara, TOKİ daire Başkanlığının göndermiş olduğu yazıya Başbakanımızın açıklamasına güveniyoruz." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Kaban Zonguldak Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title