Haberler

Sarıoğlan Kaymakamlığından "Huzur Sokağı Projesi"

Sarıoğlan Kaymakamlığı yaşlılara yönelik "Huzur Sokağı Projesi" başlattı.

Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, proje kapsamında Palas Mahallesi'nde düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yaşlıların huzurlu ve rahat bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışma başlattıklarını söyledi.

Yaş ortalamasının giderek yükseldiği Türkiye'de yaşlı ve engelli vatandaşların gelecekte yaşayacakları sorunların bugünden analizini yapmak ve bunlara etkili çözümler üretmek amacıyla birçok çalışma yürüttüklerini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Yaşlılarımıza gerçekleştirdiğimiz ziyaretler esnasında bir çoğunun doğdukları yerleri terk ederek huzur evlerine gitmek istemediğini ancak mevcut evlerinin yaşam şartlarına çok uygun olmadığını fark ettik. Devletimizin huzur evlerinde yaşlılarımıza birçok imkan sunmasına rağmen, büyüklerimiz 'Bülbülü altın kafese koymuşlar yine de vatanım demiş' misali yıkık dökük bir ev de olsa doğdukları yerde yaşamayı tercih ediyorlar. Biz de yaşlılarımıza vefanın bir gereği olarak Huzur Sokağı Projesini başlattık. Bu bağlamda, Sarıoğlan Kaymakamlığı olarak ilçemizde ikamet eden ve barınma ihtiyacı olan yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yaşamlarını daha iyi şartlarda sürdürebilmeleri için bir taraftan sosyal konutlar inşa edilirken diğer yandan evi ve eşyaları iyi durumda olmayan ihtiyaç sahibi birçok vatandaşımızın evinde gerekli onarımlar yapılmaktadır."

Konuşmanın ardından yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşların kalabileceği konutların temeli atıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Doğan Sarıoğlan Türkiye Palas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title