Haberler

Sarılarak Doğdular Sarılarak Öldüler

Soma ilçesindeki maden faciasından bir dram ortaya çıktı.

Maden ocağında hayatını kaybeden İsmail ve Süleyman Çata kardeşlerin hikayesi yürek burktu. 32 yıl önce birbirlerine sarılı bir şekilde dünyaya gelen Çata kardeşler, yine birbirlerine sarılarak dünyadan göç etti. Aynı okula giden, aynı gün askere giden, aynı anda madende işe başlayan ve aynı gün evlenip birlikte düğün fotoğrafı çektiren ikizler, maden ocağında çıkan patlamada birlikte öldü. Doğdukları günden bu yana birbirlerinden ayrılmayan ikizlerin, madende sarılmış halde bulundukları öğrenildi.

GERİYE ACI TABLO KALDI

1982 yılında doğan tek yumurta ikizi İsmail ve Süleyman kardeşler, geçimlerini sağlayabilmek için çareyi maden ocağında çalışmakta buldu. Bugüne dek neredeyse her şeyi birlikte yapan ikizler, aynı gün askere gitti. 2004 yılında olacaklardan habersiz maden ocağında işe başlayan ikizler, 2009 yılında evlendikleri Fatma ve Muşide ile aynı düğün salonunda hayatlarını birleştirdi.

Ateş düşen baba ocağında, İsmail Çata’nın eşi Fatma ve 2,5 yaşındaki ikiz kızları Sude ile Buse, Süleyman Çata’nın eşi Muşide ve 4 yaşındaki oğlu Ahmet ikizlerden geriye kaldı.

“ANNE KARNINDAKİ GİBİ SARILMIŞLAR”

Gözüyaşlı anne Sevim Çata, onları dokuz ay karnında taşıdığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Doğduklarında birbirlerine yapışık doğdular sonra birbirlerinden hiç ayrılmadılar. Çok düşkünlerdi birbirlerine. Birlikte düğün yaptık. Allah onları çift verdi, gelinleri de çift versin dedim. Cenazelerini de bir yolladım. Yer altında birbirlerine sarılmışlar. Anne karnındaki gibi sarılmışlar. Eğer yetkililerin bir hataları varsa cezalarını bulsunlar.” Baba Ahmet Çata ise ikizlerin ekmek parası için madende çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi.

ABDULLAH ÇİBİR-AHMET FARUK ÇABUK - CEREN ATMACA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title