Haberler

Sarıkız Hayrı Yapıldı

Kazdağları’nın en bilinen efsanelerinden olan Sarıkız anısına düzenlenen ‘27. Güre Sarıkız Hayrı’, Sarıkız’ın yaşadığına inanılan Balıkesir’in Edremit İlçesi Güre Mahallesi Kavurmacılar mevkinde yapıldı.

Kazdağları'nın en bilinen efsanelerinden olan Sarıkız anısına düzenlenen '27. Güre Sarıkız Hayrı', Sarıkız'ın yaşadığına inanılan Balıkesir'in Edremit İlçesi Güre Mahallesi Kavurmacılar mevkinde yapıldı.

Edremit'e bağlı Güre Mahallesi Kavurmacılar mevkinde yaşadığına inanılan Kazdağları'nın en bilinen efsanelerinden olan Sarıkız anısına 27'ncisi düzenlenen anma etkinlikleri yapıldı. Kavurmacılar mevkinde Sarıkız anısına mevlit okunması ile başlayan etkinliklerde geceden hazırlanan kazanlar dolusu yemek katılan vatandaşlara ikram edildi. Sabah saatlerinde başlayan etkinlik akşam saatlerine kadar devam etti. Yoğun bir katılımın olduğu etkinliğe Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, çok sayıda davetli ve binlerce vatandaş katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Edremit Güre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title